Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

SİNOP için bir elde Mersin Yenişehir'den uzandı. Yenişehir Belediyesi ve Güney Ecza Kooperatifi ve Prof Dr. Fevziye Toros’un katkılarıyla temin edilen yardımlar yola çıktı.
Gönderilen yardım malzemeleri içinde Bebek bezi, bebek maması, ıslak mendil, maske, el dezenfektanı, sıvı sabun, kadın pedi ve kuru bakliyattan oluşan kolilerin yanı sıra afet bölgesinde kullanılmak üzere iki adet de çadır gönderildi.
İklim değişikliği nedeniyle birçok felaketin yaşandığını vurgulayan Başkan Özyiğit, “Maalesef ülkemiz felaketlerle mücadele etmeye devam ediyor. Pandemiden sonra yaşanan olumsuzlukların üzerine yangınlar ve sel felaketleri de eklenmeye devam ediyor.  Geçtiğimiz hafta kentimizde de 40 dakikada 43 kilogram yağmur düştü, çok kısa sürede bir hasar yarattı. Ama çok şükür ki kentimizde bir can kaybı olmadı. Ama maalesef ki Sinop’ta, Kastamonu’da, Batı Karadeniz’deki sel felaketinde hem can kayıpları var hem de maddi hasarlar var. Maalesef iklim değişikliğinin yarattığı bu ortamda sıcağı çok sıcak yaşıyoruz, orman yangınlarına sebebiyet veriyor, ya da yağmuru afaki ve sele dönüşmesi şeklinde yaşıyoruz. İklim değişikliğine yönelik almamız gereken tedbirlerde aslında çok geç kalındı. Yarından tezi yok bu alanda el birliği ile çalışmamız gerekiyor” dedi.