Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Cemevi'nde Muharrem ayı nedeniyle düzenlenen 21. aşure etkinliğine katıldı. Başkan Seçer,
"Muharrem ayının tüm insanlığa barış, huzur, kardeşlik, refah getirmesini temenni ediyorum. Tüm Alevi canların yas-ı matemi hak katında kabul olsun” dedi.
Gülbeng ve semazen gösterileri sonrası Cemevi şube başkanı Hasan Kılavuz konuşma yaptı.
“Bu vatana hizmet etmiş bütün değerlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum”dedi.
Başkan Seçer konuşmaya şöyle devam etti. 
"Böyle bir kentte Belediye Başkanı olduğum için önce Allah’ıma şükrediyorum. Sonra da milletimiz bu desteği verdiği için bu güveni verdiği için onlara sonsuz teşekkürler ediyorum. Onlara minnettarım. Bu sebeple de gecemizi gündüzümüze katarak bu insanlara layık olmaya çalışıyoruz. Mersin tüm Anadolu coğrafyasının bütün kültürlerini, birikimlerini, değerlerini, renklerini bir potada eritmiş bir kent. Türkiye’nin izdüşümü. Burada yönetici olmak çok zengin bir görev. Ama sorumluluğu ağır bir görev. Burada her şeyden önce bu kültürlerin, bu insanların huzur ve barış içerisinde yaşamalarını sağlamanız gerekiyor. Ama her toplumda, her ülkede, her şehirde olduğu gibi mutlaka Mersinimizde de bu birliği, bu huzuru bozmaya yeltenen bazı anlayışlar yok değil. Şu anda da hüküm sürüyor. Şu anda da sokaklarda dolaşıyor. Siyasi gelecek uğruna, makam uğruna, mevki uğruna, ekonomik rant uğruna bu ülkenin, bu şehrin huzurunu kaçıranları bu mübarek günde lanetliyorum. Ben Belediye Başkanınız olarak doğudan batıya, kuzeyden güneye, etnik yapısı, mezhebi, meşrebi, siyasi görüşü ne olursa olsun bütün insanlığı, bütün hemşehrilerimi, hatta hemşehri olmayan, hatta vatandaşımız olmayan herkesi kucaklıyorum. Benim görevim Mersin’de yaşayan her canlıya hizmet etmek. Bu bilinçle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Aşure lokmalarının dağıtıldığı programda, konuşmaların ardından Grup Abdal bir dinleti sundu.