Onur Balcı
|
15 Temmuz 2022 Cuma
|
Mersin Ceride Haber
Adana Büyükşehir Haberleri

Geçtiğimiz günlerde Adana İnce Mehmet kütüphanesine ziyarette bulunan bir okuyucu ile kütüphane görevlisi arasında yaşanan olay sosyal medyada viral oldu. Vatandaş, yaşanan olayı kameraya alınca video Adana'da gündem oldu. Videoda namaz kılmak istediğini söyleyen vatandaş, kütüphane görevlisi tarafından burada namaz kılamazsınız şeklinde bir ikaz alıyordu. Bu tartışmaların büyümesi üzerine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar bir açıklama yaptı.

İnce Memed Halk Kütüphanesi gibi önemli bir hizmet üzerinden komplo siyaseti yapılıyor.

Zeydan Karalar, “İbadet yapmak isteyen gelir benim makamımda da ibadet eder.”

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılan İnce Memed Halk Kütüphanesi’ne; ders çalışmak isteyen, sınavlara hazırlanan ve kütüphane içeriğinden yararlanmak isteyen öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

İnce Memed Halk Kütüphanesi’ne açıldığı günden bu yana öğrencilerin ve halkın gösterdiği yoğun ilgi nedeniyle, benzer kapasitede ikinci bir kütüphanenin yapılması planlanırken, 13 Temmuz 2022 günü bir şahsın kütüphanede namaz kılmasının engellendiğine dair iddialar ortaya atıldı ve konu bazı basın yayın organlarında manipüle edilerek verildi.

Namaz kılmak isteyen şahısla, kütüphane görevlisi arasında geçen ve haziran ayında gerçekleşen diyaloğun, 13 Temmuz’da kamuoyuna yansıtılması, bir kurguya işaret ederken, söz konuşu şahsın, kütüphanede ders çalışan öğrencileri, çağ dışı öğretilerin empoze edildiği yerlere davet ettiği iddia edildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İbadet etmek isteyen gelir benim makamımda da ibadet eder. Türkiye’nin çoktan aştığı konularla komplo siyaseti yapanlara karnımız tok. İlgili personel hakkında hukuki süreci başlatıyoruz” dedi.