Onur Balcı
|
28 Ağustos 2022 Pazar
|
Mersin Ceride Haber
Erdemli Haberleri

Torosların zirvesinde Büyük Taarruzun 100. yılı coşkuyla kutlanıyor, ecdadımız zafer ruhuyla gökyüzünden selamlanıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılında Mersin Erdemli’de, 16 ilden 120 sporcunun katılımıyla “Zafer Ruhuyla Uçuyoruz” sportif etkinliği düzenlendi.  

Mersin Erdemli Belediyesi ve Akdeniz Yamaç Paraşüt Sporları Derneği işbirliğiyle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı kapsamında paraşüt şenliği düzenlendi. Etkinliğin adresi Erdemli Belediyesi Akpınar Paraşüt Merkezi’ydi.

İki bin yüz rakımında yer alan Erdemli Belediyesi Paraşüt Merkezi’ne çıkan sporcular ve köylüler Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ile birlikte Ay yıldızlı bayrağımız ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün posterini açtı. Mavi ile yeşilin buluştuğu zirveden bir bir paraşütle uçan sporcuların 100. yılda verdikleri mesaj ise netti.

Üzerinden asırlar geçse de aynı kararlılık ve inançla devam edeceklerini ve hayatın her anında bunu yaşatmanın gayreti içerisinde olacaklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “ Zafer ruhuyla gökyüzündeyiz. Akpınar Mahallesi Göktepe mevkiinde iki bin yüz rakımdayız. 16 ilden 120 sporcunun katıldığı yamaç paraşütü organizasyonuna ev sahipliği yapmaktayız. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusunu sporcularımız, yamaç paraşütü sporcularımız göklerde bizlere en güzel şekilde yansıtacaklar” diye konuştu.

“Zafer Ruhuyla Uçuyoruz”

30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında zafer ruhuyla uçmanın onur verdiğini ifade eden Akdeniz Yamaç Paraşütü ve Adrenalin Sporları Kulübü başkanı Hüseyin Atlı, “30 Ağustos Zafer Bayramı, zafer ruhuyla burada uçmuş olmak bizlere ayrı bir onur veriyor, ayrı bir mutluluk veriyor” diye konuştu. 

Ay yıldızlı bayrak açarak uçmanın çok muhteşem bir his olduğunu ifade eden Mehmet Öncü, “Gökyüzüne zafer ruhunu taşıyabildik. Bunda da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Paraşüt uçuş deneyimini ilk defa gerçekleştirdiğini ifade eden Alper Oçak, “ Çok güzel bir hava gerçekten benimde ilk uçuşum bu. Arkadaşlar da çok yardımcı oldular sağ olsunlar heyecanımı azaltmak için. Hocalar eşliğinde iyi bir uçuş ve iniş deneyimi yaşamış oldum” diye konuştu.

“Sporcuların Gözdesi”

Türkiye’nin birçok ilinden sporcuların katılım sağladığı yamaç paraşütü şenliğine katılan sporcular ortamdan oldukça memnun.

Paraşüt uçuşu için Erdemli’nin çok güzel yer olduğunu ifade eden Hıfzı Altıntaş, “ Biz bu kadar güzel olacağını tahmin etmemiştik Adana’dan gelirken. Ama bizim Türkiye’nin çoğu yerinden mükemmel bir uçuş. Ulaşımı kolay, tepeye ulaşımı kolay, take off kalkış pistimiz kolay, iniş yerimiz temiz, düzgün, tel yok, ağaç yok. Biz çok memnunuz, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İlk defa yamaç paraşütü deneyimi yaşadığı için çok heyecanlı olduğunu ifade eden Dürdane Kaya, “Adrenalin doluydu yani, böyle dolu doluydu” diye konuştu.

Zafer Şenliğinin köylerinde olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Ayşe Çatak, “ Çok güzel köyümüze bir şenlik, memleketimize bir güzellik geldi” diye konuştu.

Öte yandan iki gün sürecek etkinlik serbest uçuşların ardından sona erecek.