Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

What To Mersin projesi, özetle Mersin'in tanıtımı için hazırlanan bir projedir. 5 dilde portal yayın yapacak. Çince'nin ilerleyen zamanlarda portala ekleneceği ifade edildi. 
Mersin’in tarihi, kültürel ve turizm potansiyelini uluslararası alanda görünür kılacak bir internet portalı oluşturulacak.
What To Mersin projesinin başlıkları şunlar,
Mersin’i Keşfet”, “Herkes İçin Mersin”, “Nerede Kalırım?”, “Mersin’i Tanıyor Musun?”, “Etkinlikler”, “Turizm Alanları”, “Senin İçin Mersin” ve “Ne Yerim?”  gibi.
Özetle What To Mersin portalı, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger'in ifadesiyle, 
Mersin’i, hem Mersin’deki değerli vatandaşlarımıza hem de Mersin’e gelmek ve Mersin’i görmek isteyen ülkemizdeki değerli vatandaşlarımızla birlikte tanıtma amacıyla yurtdışına da göstermek istiyoruz. Burada tarihi yerlerimiz nedir, nerelerde geziler yapılabilir, nerede ne yenir, nerede kalınır, bu şehirde ne tür etkinlikler vardır? Onun üzerinden yola çıkarak masalar oluşturduk. Dolu dolu bir çalışma oldu