Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Vahap Seçer, Tarsus hal esnafı ile buluştu


Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Halciler Derneği’nde Hal esnafıyla kahvaltıda buluşan Başkan Seçer, “Çok şükür halden anlarız. Hem Hallerden anlarız hem de insanın halinden anlarız” dedi. Tarsus Hal Kompleksi içerisinde yaptıkları hizmetleri anlatan Seçer, “Buraya 11 bin ton asfalt kullanıldı. Altyapısı ve üst yapısı yapıldı, şeritleri çekildi. İnşallah Sebze ve Meyve Halimize uzun süre hizmet edecek bir zemin düzenlemesi yapıldı” diye konuştu.
Halen hazırlığı sürdüğü belirtilen Haller Yasası’ndan da söz eden Başkan Seçer, “Haller Kanunu şu anda tartışılıyor; değiştirme konusunda. Güncellenmeli ve sizlerin güncel ihtiyaçlarınıza cevap verecek bir şekle dönüştürülmeli” dedi.
Tarsus’ta doğmuş, doymuş ve büyümüş bir insan olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Mersin zengin, güçlü, değerli ve huzurlu bir yer; huzurlu olmaya da devam edecek. Türkiye’nin her yerinden Mersin böyle görünüyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Adana’da ya da yurdun başka bir ilinde, Mersin’le ilgili; ‘Mersin güzel kent, Mersin’e gittim, huzurlu kent, Mersin barış kenti, Mersin tertemiz bir kent’ dendiği zaman içimin yağı eriyor. Hoşuma gidiyor. Sizin de gitmez mi? Gider. Biz istiyoruz ki Mersin daha zengin olsun. Mersin daha çok üreten, kalkınan, insanların güldüğü, gülüştüğü, ayrımcılığın asla olmadığı bir kent olsun. Ve oluyor da çok şükür. Buradan söylüyorum. Mersin herkese yeter. Her metrekaresi bereket. Buraya gelenler buradan domatesini, patlıcanını alacak, üzümünü alacak, karpuzunu alacak, Diyarbakır’a, Trabzon’a, Ankara’ya götürecek. Bütün esnafa söyleyin. Yatırım için Mersin’den daha iyi bir yer bulamazlar. Birikmiş paralarını Mersin’e yatırım yapabilirler. Mersin çok yakın zamanda sadece Türkiye’nin değil, sadece bu bölgenin değil, tüm dünyanın yükselen yıldızı olacak” diye konuştu.