Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Siyaset Haberleri

“BUGÜN KÜBA YARIN TÜRKİYE”

Vatan Partisi’nin Küba’ya tam desteğinin olduğunu dile getiren Diş, “Küba’da yaşananlar, Türkiye’deki “solcu” görünümlü Amerikancıların yumurtladığı ve tam bir Joe Biden planı olan “yaratıcı yıkıcılık” denemeleriyle de örtüşüyor. Tüm bu gerekçelerle ve uzun yıllardır süregelen dostluk bağlarımızın verdiği güvenle, Vatan Partisi olarak tam destekle; ambargolara, kaos planına ve salgın fırsatçılığına karşı Küba Cumhuriyeti devletinin, halkının ve devrimlerin yanındayız.” ifadelerini kullandı.

Küba’ya karşı uygulanan ambargoların sebebinin ABD’ye karşı dik duruşlarından kaynaklandığını söyleyen Diş, “Küba Cumhuriyeti’nin yaşadığı zorlukların büyük bölümünün ABD’ye karşı duruşundan kaynaklandığının farkındayız. Küba’nın, Amerika’nın insanlık dışı ambargolarının üstesinden geleceğine, sorunlarını halkıyla ve dostlarıyla birlikte çözeceğine inanıyoruz. Vatan Partisi olarak başta Avrasya’nın öncüleri olmak üzere tüm ulusal ve uluslararası kamuoyunu Küba’ya yönelik ambargoya karşı çıkmaya, Küba’yla dayanışmaya ve Amerikan yalanlarına karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz.”diye konuştu.

VATAN PARTİSİ’NİN KÜBA’YLA DAYANIŞMA KAMPANYASI

Vatan Partisi olarak Küba ile dayanışma kampanyasını başlattıklarını söyleyen Diş, Küba’ya yönelik ambargoların kaldırması ve Avrasya’nın öncü ülkelerinin Küba ile dayanışması gerektiğini söyledi. Siyasi Partilerin ve Demokratik Kitle Örgütleri’nin de ambargolara karşı tavır koymaları gerektiğini savundu. Medya’da ABD’nin planlarını görmeyen tavırların sona erdirilmesini gerektiğini vurgulayan Diş, “Küba’ya yönelik kara propagandaya karşı dikkatli olunmalı, her bilgi güvenilir kaynaklardan teyit edilerek alınmalı ve paylaşılmalıdır. Vatan Partisi şimdiden Küba için üzerine düşeni yapacaktır. Yakın zamanda gerçekleşecek olan Vatan Partisi iktidarında da Küba-Türkiye dostluğu ve işbirliği daha yüksek seviyelere çıkarılacaktır. Vatan Partisi olarak tam destekle; ambargolara, kaos planına ve salgın fırsatçılığına karşı Küba Cumhuriyeti devletinin, halkının ve devrimlerin yanındayız.” ifadelerini kullandı.

VATAN PARTİSİ

BASIN BÜROSU

Vatan Partisi Propaganda Bürosu Başkanı Aykut Diş’in yapmış olduğu basın açıklamasının tam metni şu şekilde:

Büyük Türk Milleti ve

Değerli Basın Mensupları,

Amerikan emperyalizminin insanlık dışı uygulamaları ve turuncu devrim senaryolarıyla kontrol altına almaya çalıştığı ülkelerin başında gelen Küba Cumhuriyeti’nde yaşanan olaylarla ilgili, Vatan Partisi’nin görüşlerini ve “Küba’yla Dayanışma Kampanyası”nı paylaşmak üzere karşınızdayız.

Birazdan kamuoyuna sunacağımız ilgili görüşleri, Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, 13 Temmuz 2021 Salı günü, Küba Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez’i makamında ziyaret ederek Kübalı yetkililerle paylaşmıştır.

Küba, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) hemen yanı başında; varlığıyla, halkıyla ve devrimleriyle 1 Ocak 1959’dan beri ABD’ye meydan okuyor, emperyalist yayılmacılığa karşı bir direnç merkezi olarak dimdik duruyor.

Tarihin en uzun süreli ambargosuna ve büyük zorluklara rağmen tüm dünya için üretiyor, sağlıktaki gelişmişliğini paylaşıyor, insanlığın bayrağını yükseltiyor.

Filistin davası başta olmak üzere, Fidel Castro önderliğinde uluslararası meselelerde aldığı tavırlarla vicdanların sesi oluyor, her zaman mazlumlara güç veriyor.

Küba, tam olarak bu üç maddede özetlenebilecek özellikleriyle her dönem Amerikan emperyalizminin hedefi oluyor. İşte bir kaç gündür Küba’da cereyan eden ve bazı merkezler tarafından Küba yanıyormuş gibi lanse edilen olayların arka planı budur.

Amerikan emperyalizmi ile işbirlikçileri COVİD-19 salgınının yarattığı zorlukları fırsat bilerek, kışkırtmalarla Küba’da kaos çıkarmak istiyorlar. Fakat onlara inanarak harekete geçen ama kısa sürede geri çekilen azınlık grup ve kopardıkları desteksiz yaygara dışında hiçbir şeyi başaramadılar, başaramayacaklar! Nitekim sözde protesto gösterilerinde taşınan ABD bayrakları her şeyi kanıtlamaktadır. ABD, Küba’yı dağıtma planını devreye sokmuş ancak yine başarısız olmuştur. Küba’nın devrimci hükümetinin ve halkının süreci kavrayarak önlemler almasıyla, pandemi sürecini iyi yönetmesiyle saldırılar bertaraf olmuştur.

Türk Milleti olarak ABD’yi iyi tanıyor, sinsiliğini iyi biliyoruz. ABD’nin Küba’yı dağıtma planı olduğu gibi Türkiye’yi teslim alma planı da var, onu da iyi biliyoruz. Çarşaf çarşaf yayınladıkları raporlarda Türkiye’de muhalefeti destekleyeceğini ve iktidarı değiştireceğini ilan eden ABD Başkanı Joe Biden, Küba’da da aynı senaryoyu oynatıyor. Küba’yı otoriter ve anti-hümanist ilan eden ABD, Türkiye’ye de her fırsatta aynı yaftayı vuruyor. 

Akdeniz’den Karayip Denizine kadar oyun aynı, cepheleşme aynı. ABD’nin düşman saydıklarının kaderleri ortak...

Bugün Küba, yarın Türkiye! Nitekim Küba’da yaşananlar, Türkiye’deki “solcu” görünümlü Amerikancıların yumurtladığı ve tam bir Joe Biden planı olan “yaratıcı yıkıcılık” denemeleriyle de örtüşüyor.

Tüm bu gerekçelerle ve uzun yıllardır süregelen dostluk bağlarımızın verdiği güvenle, Vatan Partisi olarak tam destekle; ambargolara, kaos planına ve salgın fırsatçılığına karşı Küba Cumhuriyeti devletinin, halkının ve devrimlerin yanındayız. 

Küba Cumhuriyeti’nin yaşadığı zorlukların büyük bölümünün ABD’ye karşı duruşundan kaynaklandığının farkındayız. Küba’nın, Amerika’nın insanlık dışı ambargolarının üstesinden geleceğine, sorunlarını halkıyla ve dostlarıyla birlikte çözeceğine inanıyoruz.

Vatan Partisi olarak başta Avrasya’nın öncüleri olmak üzere tüm ulusal ve uluslararası kamuoyunu Küba’ya yönelik ambargoya karşı çıkmaya, Küba’yla dayanışmaya ve Amerikan yalanlarına karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz.

VATAN PARTİSİ’NİN KÜBA’YLA DAYANIŞMA KAMPANYASI

1.Küba’ya Yönelik İnsanlık Dışı Ambargo Kaldırılmalıdır

60 yıldır Amerikan ambargosu ve ablukası altında yaşayan Küba’ya son iki yılda 243 başlıkta yeni yasak getirilmiş, 2021 yılının başında 2400 ton gıdanın ülkeye girişine izin verilmemiştir. Bankacılık sistemine de sürekli müdahale edilen Küba, temel gıda ve temel ilaç tedariğinde zorluklar yaşamaktadır. Pandemi nedeniyle zorlukların katlandığı Küba’da herşeye rağmen hastalık yönetimi kıtanın en iyisi durumundadır. Küba’ya yönelik insanlık dışı ambargolar derhal kalksın!

2. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Küba’yla Dayanışmalıdır

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, ülkemizle aynı cephede yer aldığı aşikâr olan Küba’yla dayanışan bir tavrı kamuoyuyla ve Küba Cumhuriyeti yetkilileri ile paylaşmalı, pandemi sürecinde çeşitli ülkeler için sergilenen örnek yardımlaşma tavrını Küba için de sergilemelidir.

3. Avrasya’nın Öncü Ülkeleri Küba’yla Dayanışmalıdır

Avrasya’nın Çin, Rusya, İran gibi öncü ülkeleri, kendileriyle aynı kaderi paylaştığı aşikâr olan Küba’yla dayanışan bir tavrı kamuoyuyla ve Küba Cumhuriyeti yetkilileri ile paylaşmalı, pandemi sürecinde çeşitli ülkeler için sergiledikleri örnek yardımlaşma tavrını Küba için de sergilemelidir.

4. Siyasi Partiler ve Demokratik Kitle Örgütleri Tavır Koymalıdır

Küba’ya yönelik insanlık dışı ambargo ve ablukaya karşı tüm siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri Küba’yla dayanışan bir tavrı kamuoyuyla ve Küba Cumhuriyeti yetkilileri ile paylaşmalı, pandeminin ortasında sürdürülen bu utancın sona ermesi için çalışmalıdır.

5.Medya Amerikan Ağzını Bırakmalıdır

Medya’da meseleleri abartan, gerçek dışı ölçülerle tarif eden, ABD planlarını görmeyen tavır sona erdirilmeli, Türkiye ile Küba’nın aynı cephede emperyalist oyunlarla karşı karşıya olduğunun bilinciyle Amerikan ağzı bırakılmalıdır. ABD’nin kirli amaçlarına alet olunmamalıdır.

6. Kara Propagandaya Karşı Uyanık Olunmalıdır

Bot adı verilen özel düzeneklerle yapılan, Amerika’nın manipülasyon ve dezenformasyon minderi olan sosyal medya uygulamalarındaki asılsız iddialara ve Küba’ya yönelik kara propagandaya karşı dikkatli olunmalı, her bilgi güvenilir kaynaklardan teyit edilerek alınmalı ve paylaşılmalıdır.

Vatan Partisi şimdiden Küba için üzerine düşeni yapacaktır. Yakın zamanda gerçekleşecek olan Vatan Partisi iktidarında da Küba-Türkiye dostluğu ve işbirliği daha yüksek seviyelere çıkarılacaktır.

Vatan Partisi olarak tam destekle; ambargolara, kaos planına ve salgın fırsatçılığına karşı Küba Cumhuriyeti devletinin, halkının ve devrimlerin yanındayız. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.