Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Tarsus Haberleri

Salı günü yapılan Belediye meclisi bir çok maddeyi değerlendirdi ve oybirliği ile kabul etti.
Başkan Bozdoğan, Tarsus Belediye iştiraki olan TESKİ A.Ş. için sermaye arttırımına gitmek istediğini ifade etti. İsmet Paşa mahallesinde yapılan kentsel dönüşümde belediyeninde yaklaşık 500 metre karelik bir yerinin olduğunu ve bu alanın TESKİ A.Ş.'ye sermaye artırımı olarak eklenmesini oy birliğine sundu.
Cumhur ittifakı meclis üyelerinden Abdurrahman Altınsucu söz aldı. Bahsi geçen taşınmazın TESKİ A.Ş.'ye devir edilmesi hususunda bir sakınca görülmediğini ancak ileriki dönemlerde bahsi geçen taşınmazın tekrar satışa sunulmaması hususunda Başkan Bozdoğan dan söz istedi.
Başkan Bozdoğan, bizde böyle düşünüyoruz şeklinde yanıt verdi. Ardından hem Cumhur ittifakının hem de CHP'li üyelerin oy birliği ile madde kabul edildi.

İstihdam ve Sanayi Sitesi

Bozdoğan, şehrin sorununun konaklama ve ara eleman olduğunu belirtti.
Şehrimize acil orta ölçekli sanayiler açılmalı dedi.
Şişe Cam'ın bu bölgede bir girişim yapmak istediğini, bu teşebbüsün bizim için çok önemli olduğunu ifade etti. Sözlerine şöyle devam etti.
Bahsettiğim teşebbüs, 300-500 milyon civarında. Bu çok büyük bir rakam. Bu haberi ilk tv'de izledim. Hangi kanal hatırlamıyorum. Ardından yetkililere ulaştım.
Şişe Cam Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman ile görüştüm. Bu girişim için yer aradıklarını öğrendim. 
Bahsettiğim şey dünyanın en büyük cam pişirme fırını ve cam ambalaj tesisi oluyor. Bu girişim için yer olarak Adana yolu üzeri ya da  arıtma çevresi ve ya tekke mahallesi olarak düşünüyorum dedi.