Onur Balcı
|
7 Haziran 2021 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Spor Haberleri

Tarsus İdman Yurdu'na ceza kesildi

TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Tarsus İdman Yurdu 10 maçta 10 galibiyet aldı. TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta Play-Off'a yükselmesinin ardından ilçede adeta sevinç havası estirdi. Fakat bu sevinç fazla sürmedi.

Takımımız 10 maçta 10 galibiyet alan ve son karşılaştığı Amedspor maçında galip gelen Tarsus İdman Yurdu’na çeşitli disiplin kuralları ihlal ettiği gerekçesi ile 
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu toplam 47 bin TL ceza ve resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası kesti.

Tarsus Belediye Başkanı Başkan Bozdoğan, "Takımımızın çeyrek finaldeki rakibi belirlendikten hemen sonra yaşanan büyük heyecanı alt üst edecek bu karar skandal bir karardır" dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Tarsus İdman Yurdu’na inançlarının tam olduğunu belirterek, "Bugün, Türkiye Futbol Federasyonu, bu başarı ve kenetlenmeyi gölgeleyecek, takımımızın çeyrek finaldeki rakibi belirlendikten hemen sonra bu büyük heyecanı alt üst edecek skandal bir karara imza atarak, takımımızı 1 resmi müsabakada kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ile cezalandırmıştır. Değerli Tarsuslular, Kıymetli Tarsus İdman Yurdu Taraftarı; gönlünüzü ferah tutunuz. Nasıl ki sabahın bir sahibi varsa Tarsus’un da bir sahibi var. Tarsus’un sahibi; bugün bu utanç ve haksızlık karşısında susan siyasi figürleri, Tarsuslu olmaktan başka Tarsus’a hiçbir hayrı dokunmayan vekilleri değil; Tarsus halkıdır. Tarsus İdman Yurdu’na hiçbir destek vermeyen Sivil Toplum Kuruluşları değil, Tarsus İdman Yurdu taraftarıdır. Bugün utanç duyduğumuz, ne amaçla tezgâhlandığını çok iyi bildiğimiz bu siyasi kararı bozacak olan Tarsus İdman Yurdu emekçileri ve sporcularıdır. Takımımızın türlü engellemelere, türlü türlü siyasi oyunlara rağmen şampiyon olarak şehre döneceğine olan inancımız tamdır" diye konuştu.