Onur Balcı
|
7 Ağustos 2022 Pazar
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Büyükşehir Belediyesi, ‘Gönüllü Gençlik Programı’ kapsamında 4 farklı ülkeden Türkiye’ye gelen 8 yabancı ve 2 Türk öğrenciyi, iki hafta boyunca Tarsus Gençlik Kampı’nda ağırladı. Kampta çeşitli aktiviteler içerisinde keyifli vakit geçiren öğrenciler, Mersin’in tarihi ve doğal güzelliklerini gezme fırsatı buldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Servisleri Merkezi işbirliğinde 4 ülkeden 8, 2’de Türkiye’nin farklı kentlerinden olmak üzere toplam 10 öğrenci, ‘Gönüllü Gençlik Programı’ kapsamında iki hafta boyunca Tarsus Gençlik Kampı’nda ağırlandı. Kampta çeşitli faaliyetlere katılan öğrenciler, Mersin ve Tarsus’un tarihi ve doğal güzelliklerini gezerek programlarını tamamladılar.

Tarsus Gençlik Kampı’na; Sidre Almaz ve Melike Bülbül’ün liderliğinde İtalya’dan Alberto Ossola ve Giulia Zanin, İspanya’dan Nil Aparicio ve Victor Molero, Meksika’dan Gustavo Verdin Gonzalez, Emmanuel Olvera Arvizu ve Victoria De Alba De Luna, Rusya’dan ise İana Shchednova misafir oldu.

Hem kampta keyifli vakit geçirdiler, hem de Mersin’i gezdiler

Öğrenciler, program süresince Gençlik Kampı’nda çevre düzenlemesi, alan temizliği, geri dönüşüm atölyesi faaliyetleri, kampa gelen ziyaretçilerle vakit geçirme, çocuklarla oynama, tamirat, boyama gibi dolu dolu aktivitelerle vakit geçirdi. Kamp dışında da öğrenciler, Kanlıdivane, Adamkayalar, Kızkalesi, Cennet-Cehennem, Astım Mağarası, Kayacık Vadisi,  Lamos Kanyonu, Saint Paul Kilisesi, Kırkkaşık Bedesteni,  Tarsus Tarihi Evleri ve Tarsus Doğa Parkı’nı gezdi.