Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Tarsus Haberleri

Tarsus Belediyesi Ezop oyunuyla Ankara'da sahne aldı

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 14. Ethos Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında “Ezop” oyunu ile katıldı. Oyun, Ankara Necip Fazıl Salonu’nda sahnelendi.

Brezilyalı tiyatro eleştirmeni Guilherme Figueiredo’nun yazdığı “Ezop” oyunu. MÖ 6. yüzyıldan bugünlere her kuşağa “öğüt” aşılayan Ezop Masalları’nın yaratıcısı Ezop’un, kölelikten özgürlüğe giden mücadelesini konu ediniyor. Büyük bir ilgi ile izlenen oyun izleyicilerden tam not aldı. Oyuna, Ankara Tarsuslular Derneği (TADER) Başkanı Semih Özsu, dernek üyeleri, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş, çok sayıda Ankaralı tiyatro sever ve gazeteci katıldı. Tiyatro Festivali geleneği olarak oyun sonunda kısa bir söyleşi gerçekleştirilen temsil de, keyifli dakikalar yaşandı.

Ankara Tarsuslular Derneği (TADER) Başkanı Semih Özsu mutluluğunu belirterek, ‘’ Biz Ankara’da yaşayan Tarsuslular olarak bugün burada Ezop rüzgarını yeniden yaşadık. Çok kıymetli hemşehrilerimiz, siz değerli Ankaralılarla bu güzel oyunu buluşturdu. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ve bu güzel ekibin tüm emekçilerine teşekkür ederiz’’ diye konuştu.