Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Mersin Büyükşehir Belediyesi, daha önce haberini yaptığımız halk müziği topluluğu için solist sanatçı alımları için dün seçmeleri tamamladı.
Nevit Kodallı Salonu’nda gerçekleştirilen sınavın jüri koltuğunda Türk Halk Müziği Sanatçısı Hüseyin Turan, Çukurova Senfoni Orkestrası Orkestra Şefi Eray İnal, Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Kanun Sanatçısı Ahmet Baran, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkan Vekili Serdal Gökayaz, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Şef Vekili İlker Bozkurt yer aldı. Gözlemci üye olarak ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tiyatro ve Sanat Şube Müdürlüğü Koordinatörü Zehra Alev Tol yer aldı.
Solistlerin hem performansına hemde nota bilgisine bakıldı. Ancak, Yarışmacılar içinde öyle biri vardı ki puan almaması imkansızdı.
Annesi Arzu Tekinyıldız ile sınava gelen minik Mina, jüriyi merak ettiği için sahneye çıktı ve ‘Mini Mini Bir Kuş’ şarkısını seslendirdi. Jüriden 100 puan alan minik Mina, sahneden mutlulukla ayrıldı.
Ayrıca, temizlik işlerinde çalışan Çiğdem Akdoğan'da sınava bağlaması ile katıldı.