Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Akdeniz Haberleri

Akdeniz belediyesinin sıfır atık temalı resim yarışması kazananları belli oldu.
Ortaokullar arası yapılan yarışmanın ödül töreni gerçekleşti.  Törene Kaymakam Muhittin Pamuk, Başkan Mustafa Gültak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, çok sayıda veli ve öğrenci katıldı. 
Yarışmada dereceye giren ilk 20 öğrenci ödül almaya hak kazandı. Bu kapsamda yarışmada ilk 3’e giren çocuklara tablet; 17 çocuğa da çeşitli kırtasiye setleri hediye edildi.
Başkan Gültak: "Çocuklar bizden tertemiz bir dünya istiyor"
Başkan Mustafa Gültak ise konuşmasında "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte yürüttüğümüz ve farkındalık yaratmayı amaçladığımız sıfır atık konulu resim yarışmasının ödül törenindeyiz. Yarışmaya birçok öğrenci kardeşimiz katıldı ve resimler uzman jüri tarafından değerlendirildi. Yarışmaya katılan tüm resimler birinciliği hak ediyor. Çocuklarımızın dünyaya bakışı, gezegene ve hayata bakışını resimlerde gördük. Bizden tertemiz bir dünya istiyorlar. Özellikle bizlere seslenip, 'yaşanılabilir bir dünya bırakın' diyorlar. Bitmiş, kaynakları tükenmiş bir dünya istemiyorlar. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.