Onur Balcı
|
29 Ekim 2022 Cumartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mezitli Haberleri

Mezitli’de “99. Yılda 99 Zeybek” Gösterisi

Cumhuriyetin ilanının 99. Yıldönümü nedeniyle Mezitli Belediyesi ve Mezitli Kent Konseyi iş birliği ile "99. Yılda 99 Zeybek" gösterisi yapıldı.  Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve eşi Sembol Tarhan’ın yanı sıra, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul ve kent konseyi üyeleri, Mezitli Belediyesi Gönüllüleri, Sanat Çarşısı esnafı, Mezitli Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bircan Tüfekçioğlu, Mustafa Baysan, Enis-Necip Tüyeni Çocuk Gündüz Bakımevi öğretmenleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan zeybek ekibi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecini tiyatral gösteriyle halk oyununa uyarladı.

Sanat Çarşısı bahçesine dikilmiş olan Türk Bayrağını bir kişinin sökmeye çalışması ve çevrede bulunanların buna izin vermeyerek bayrağı yerine dikmesiyle başlayan gösteride, 99 oyuncu, Zeybek oyununu oynadı.

Folklor eğitmenleri Ömer Özsin ve Süleyman Uysal tarafından iki haftalık bir süreçte kurs alarak hünerlerini başarıyla ortaya koyan zeybek ekibi, izleyenler tarafından da alkışlarla ödüllendirildi. Başkan Tarhan ve Gelbul, eğitmenlere teşekkür plaketi sundu.

Cumhuriyet coşkunu her alanda kutlamaya özen gösterdiklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan yaptığı konuşmada, “Önceki akşam Pinhani konseri ile gençlerimize cumhuriyet coşkusunu yaşatmaya çalıştık. Bugün de her biri farklı meslek ve çevreden oluşan halkımızla muhteşem bir zeybek oyunu ortaya koymaya gayret gösterdik. Çok iyi biliyoruz ki, Cumhuriyet; yaşam güneşimiz, geleceğimizin güvencesi, bizim yönetim ufkumuz, aydınlığımız, onur anıtımızdır.2023 tarihsel bir dönem olacaktır. 2023 Cumhuriyetin varlık dönemeci, tarihin en keskin dönemecidir. Cumhuriyete kastetmek isteyenlerin sonbaharı gidiyor. 2023 Cumhuriyeti yeniden kurma ilkbaharı geliyor.Atatürk bu kutsal armağanı gençlerimize hediye etmiş olsa da Cumhuriyeti sonsuza kadar korumak ve yüceltmek hepimizin onur, insanlık ve yurttaşlık görevidir. Türk gençliği onun koşusunu sonsuza değin sürdürecek. Atatürk'ün emanetini yaşatacaktır. Bu dönemeci Cumhuriyet yönüne çevirebilmek umut ve inancı ile 99. yıl kutlu olsun” dedi.Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbulda, işlerinden, zaman ayırarak zeybek oyunun için çalışma yapan ve bu güzel gösteriyi ortaya koyan tüm gönüllülere ve eğitmenlere teşekkür etti.