Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mezitli Haberleri

Mezitli belediyesinin faaliyete aldığı Fitnat Gürsoy Kafe Kütüphanesi dün gece kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğradı.
Fitnat Gürsoy Kafe Kütüphanenin evlerinde ders çalışma imkanı olmayan öğrenciler için faaliyette girmiş bir belediye tesisi.
Kütüphanenin kapanmasından sonra gerçekleşen olayda, saldırganlar kütüphanenin kitabe şeklindeki isim tabelasını kırarak yerinden söktü. Daha sonra yan tarafta bulunan ek bölüme zarar veren saldırganlar, bahçe bölümünde de büyük tahribat yaptı.
Kütüphanede daha öncede hırsızlık olayı yaşanmıştı. Diz üstü bilgisayarlar ve daha bir çok çalınmıştı. Güvenliğin arttırılması sonucu içeri giremeyen saldırganlar bu defa da dış bölüme zarar verdi.
Olayla ilgili Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, “Maalesef hayırsever desteğiyle hizmete geçirdiğimiz Kafe Kütüphanemiz, kitabı toplumun yaşamından çıkarmak isteyenler tarafından saldırıya uğradı. Oysa kitap okusalar kafe kütüphanemize ders çalışmak için gelen gençlerimiz için ne büyük anlamlar ifade edeceğini bilirlerdi. Tüm bu saldırılara karşı yaşamımızda daha fazla kitap olsun, Mezitli’de herkes kitaba ulaşsın diye çalışmaya devam edeceğiz” dedi.