Onur Balcı
|
27 Ekim 2022 Perşembe
|
Mersin Ceride Haber
Mezitli Haberleri

(Mezitli Belediyesi Basın Birimi)

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yeni temsilcilerini belirlemek için Genel Kurula hazırlanan belediye çalışanlarının örgütlü olduğu Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK) Genel İş Mersin Şubesinin delege seçimlerini ziyaret etti. Mezitli Belediyesi Down Kafede, Şube Başkanı Kemal Göksoy ve sendika temsilcilerinin gözetiminde delegeleri belirlemek için oy kullanan belediye çalışmaları ile sohbet eden Başkan Tarhan, verdikleri emeğin savunucularını kendilerinin seçtiği çok değerli bir demokrasi eşiği olduğunu ifade etti.

Her zaman çalışana emeğinin karşılığını en yüksek veren belediyeler arasında yer almaktan dolayı gururlu olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, sendikaların bu hakların savunulmasında ve gözetilmesinde son derece önemli olduğunu vurguladı.

Mezitli Belediyesi her alanda olduğu gibi sendikal örgütlenmede de önemli bir noktada. Belediyemizin kadrolu işçileri Türk-İş’e Bağlı Belediye İş sendikasında örgütlü iken Mutlu Mezitli Şirketlerimiz bünyesinde çalışanlar ise DİSK Genel İş Sendikasında örgütlendiler. Bu yolda mücadelelerini sürdürüyorlar Biz de idare olarak hiçbir şekilde buna karışmıyoruz ve müdahale etmiyoruz. Olması gereken de bu zaten. Herkes kendi yönetimini özgür şekilde belirlemeli ki. Bugün üye arkadaşlar delegelerini özgür iradeleri ile seçiyorlar. Demokratik şekilde kendi yöneticilerini seçmiş oluyorlar. Olgunluk içerisinde tek liste ile seçimlerini yapıyorlar. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Tarhan’a nazik ziyareti için teşekkür eden DİSK Genel İş mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, “Mezitli bu konuda örnek bir belediyedir. Güvenli ve özgür şekilde çalışanların oylarını kullanarak sandığı belirlemesi için destek oldular. Biz de bu sandıktan çıkacak delegelerle emekçilerimizin hak mücadelesini yürütmeye devam edeceğiz” diye konuştu.