Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Teknoloji Haberleri

Geçtiğimiz aylarda adını Meta olarak değiştiren facebook, geliştirdiği ve adına Metaverse dediği yazılım ile piyasaya girdi. 
Metaverse yazılımı, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve nesnelerin interneti gibi yeni yazılım teknikleri ile yazılan, yeni nesil bir yazılım. Oldukça büyük ve kapsamlı bir yazılım. Modüllerine evren adı veriliyor diyebiliriz. 
Facebook'tan farklı yazılım firmaları da bu tip yazılımlarla uğraşmakta. Mesela intel gibi bazı firmalarında bu yönde çalışmaları mevcut. 
Metaverse, sınırların olmadığı bir dünya diyebiliriz. Kullanıcılar, metaverse gözlükleri ile Çin'e gitmeden, evinin oturma odasından gözlükler aracılığı ile Çin sokaklarında gezebilecek ve hatta dokunma ve tatma duygusunu dahi yaşayabilecekler. 
Dokunma ve tatma duyguları, nörolink denilen entegre edilmiş farklı bir teknoloji ile olacak.
Şöyle ki, uçmak isteyen uçabilecek, yerin altında yaşamak isteyen yaşayabilecek. Uçanlar rüzgarı, yerin altında yaşayan nemi, rutubeti ve toprağı hissedebilecek.
Normal hayatta yaşadığımız her şeyi daha detaylı ve sınırsız bir şekilde yaşama imkanı sunacak. 
Meta evrende çalışıp para kazanıp onu normal hayatta harcayabileceksiniz. 
Hepsi burada veya trend yol gibi mağazalardan İnternet üzerinden alışveriş yapmadan, gözlükler ile onların depolarını gezip, raflarına bakabileceksiniz. Ve daha fazlası.

Şimdilik bu kadar. Sevgi ve saygı ile...