Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin'in yoğun bir göç yaşadığını önemli bir tahribatın var olduğunu ifade etti. SIRA ve RESLOG ekiplerine çağrıda bulundu.
Kentte yoğun göçün yarattığı çok önemli bir tahribatın var olduğunu ifade eden Seçer, belediye olarak yasaların verdiği imkanlar ölçüsünde sorunları çözmeye çalıştıklarını söyledi. Seçer, “Uluslararası örgütlerin devreye girip Suriye’deki barış ortamını tesis etmesi ve insanların normal yaşama dönmelerini sağlaması gerekiyor” dedi.
RESLOG hakkında

2018 yılında hayata geçirilen Yerel Yönetişimde Rezilyans Projesi (RESLOG), ulusal göç politikalarının yerel gerçeklikleri ve ihtiyaçları yansıtacak şekilde geliştirilmesini, bölge birlikleri aracılığıyla belediyeler arası öğrenme ve destek yapılarının güçlendirilmesini, belediye düzeyinde bütüncül planlama ve yönetişimin iyileştirilmesini amaçlıyor. Proje doğrultusunda her 2 ayda bir Marmara Belediyeler Birliği Göç Politikaları Merkezi (GPM) ev sahipliğinde eğitimler, söyleşiler, panel ve deneyim paylaşım toplantıları düzenleniyor.
SIDA
İsveç Uluslararası Kalkınma Birliği Ajansı (SIDA)