Onur Balcı
|
23 Nisan 2023 Pazar
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Bandosu’nun ‘Çocuk Şarkıları Etkinliği’ ile kentte bayram havası esti. Hem 23 Nisan hem de Ramazan Bayramı dolayısıyla Forum AVM’de sahne alan Kent Orkestrası Bandosu’nun çaldığı birbirinden güzel çocuk şarkılarıyla çocuklar ve aileleri keyifli dakikalar yaşadı. 23 Nisan coşkusu Tarsus’a da uzandı. Tarsus Kültür Park’ta çocuk şarkıları etkinliğinin yanı sıra Koca Ayı’nın Rüyası tiyatro oyunu, yüz boyama etkinlikleri ve mini şovlarla çocuklar keyifli bir gün geçirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi koordinesinde kentte her yaştan vatandaşa yönelik etkinliklerle düzenlenmeye devam ediyor. Büyükşehir’in Kent Orkestrası Bandosu, kısa süre önce başlattığı ‘Çocuk Şarkıları Etkinliği’ ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu kente yaydı. Kent Orkestrası Bandosu’nun bu kez durağı Forum AVM oldu.

Kent Orkestrası Bandosu hem Ramazan Bayramı hem de 23 Nisan dolayısıyla sahne aldığı Forum AVM Sanatçılar Meydanı’nda şenlik havası estirdi. Hem depremzede ailelerin hem de Mersinlilerin katıldığı programda çocuklar, bandonun çaldığı şarkılara dans ederek gönüllerince eşlik etti.

“Gelen çocuklar, yetişkinler, herkes büyük bir mutlulukla eşlik ediyorlar”

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, “Çok mutlu bir anı yaşıyoruz şu an burada. Mersin Büyükşehir Belediyesi Bandomuz ile Forum’da 23 Nisan’ı kutluyoruz aslında. Çok keyifli, çocuk şarkılarından oluşan bir repertuvarla sevgili Mersinlilerle bir aradayız. Biz bunu her hafta sonu rutin olarak gerçekleştiriyoruz. Bugünkü durak noktamız da Forum oldu. Gelen izleyiciler, çocuklar, yetişkinler herkes büyük bir mutlulukla eşlik ediyorlar. Bu vesileyle de büyün Mersinlilerin ve sanatseverlerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kutlamak isteriz” dedi.

“Güzel bir atmosfer var”

Çocuğuyla birlikte etkinlikte keyifli vakit geçiren Ahmet Güldoğan, “Kayseri’den geliyorum bayram tatilini burada geçirmek nedeniyle. Organizasyon güzel. Güzel bir atmosfer var. Alışık olmadığımız bir atmosfer, bize de değişiklik oldu. Orkestra da güzel, tabi çocuklara hitap ediyor. Onları da mutlu ediyor bayramdan dolayı” diye konuştu.

Hatay’dan geldiğini söyleyen Sefer Tetik, hem Ramazan Bayramı hem de 23 Nisan için güzel bir etkinlik olduğunu ifade ederek, “Çok güzel, çocuklar eğleniyor. Hoşumuza gitti” ifadelerine yer verdi.

Minik seyircilerde Kübra Öner de Kent Orkestrası’nın çaldığı ‘Bugün Bayram’ şarkısına eşlik ederek, “Çok güzel bir etkinlik” dedi.

Tarsus Kültür Park’ta da çocuk gülücükleri yükseldi

Büyükşehir’in bayram etkinlikleri Tarsus’taki çocukları da mutlu etti. Tarsus Kültür Park’ta gerçekleştirilen “Oynaya Oynaya Gelin Çocuklar etkinliğine aileler yoğun ilgi gösterdi. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ise “Dünyanın Eski Zamanlarında” isimli kuklalı çocuk oyununu minik seyircilerle buluşturdu.

Kent Orkestrası Bandosu’nun “Çocuk Şarkıları” ile başlayan programda, mini club interaktif dans, curcuna kukla şov, drama oyunları, geleneksel oyunlar, spor aktiviteleri, Koca Ayı’nın Rüyası tiyatro oyunu, yüz boyama etkinlikleri ardı ardına yapılırken, çocuklar kendilerine verilen hediyelerle mutlu oldu.