Onur Balcı
|
19 Haziran 2022 Pazar
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Mersin Büyükşehir Belediyesi 3. çevreyolunda bisiklet yolunuda unutmadı

Mersin büyükşehir belediyesi Toroslar ilçesi sınırları içinde bulunan 3'üncü çevreyolu üzerinde yaptığı çalışmaların yaklaşık olarak yüzde yirmisini (20) bitirdi. 6 kimometrelik yolun 1'inci etabı bitti diyebiliriz. 1 kilometrelik bölümde yol çalışması tamamlanmış durumda. 1 kilometrelik çalışmalara baktığımızda gei kalanı için fikir yürütmek hiç zor olmasa gerek. 

Belediye, çalışma yaptığı 3'üncü çevreyolunda bisiklet yolunu da ihmal etmedi. Resimlerden de anlaşılacağı üzere yolun son durumu görsellerde. Ve başarılı bir çalışma diyebiliriz. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Şantiye Şefi Sorumlusu Bertan Ünal, şunları söyledi: "Bu çalışmalar yaklaşık olarak 1 ay önce başladı. 6 kilometre, gidiş-geliş toplamda 12 kilometre olarak projesi yapıldı. Yol genişlikleri şu anda 3 şeride çıkarıldı. Mevcutta bir bisiklet yolu projemiz vardı, bu bisiklet yolu projesini 3. Çevreyolu’na da biz tatbik etmeye ve uygulamaya başladık. Şu anda 3. Çevreyolu’nun 1. etap kısmı tamamlanmak üzere. Şu anda 6 kilometrenin 1 
kilometresine yakını hemen hemen bitmiş durumda. Bu da yaklaşık olarak yüzde 20’sine tekabül ediyor. Yıl sonu itibariyle yüzde 100’ünü hedefledik. Şu aşamada verimliliğimiz de hızlı ilerliyor. Yaklaşık 15 günlük periyotlar içerisinde yolun 500 ile 750 metrelik kısımlarını bitire bitire hedefimize ulaşmayı düşünüyoruz." dedi.