Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mezitli Haberleri

Mersin Mezitli Belediyesi, www.mezitli.bel.tr üzerinden hizmet verdiği halk masası biriminin vatandaş ile irtibat kurmada çok hızlı ve verimli olduğunu ifade etti. 
Bu şekilde 7 gün 24 saat hizmet verebiliyoruz. Geri dönüşleri SMS ile yapabiliyoruz. Bu belediye bürokrasisine hız kattı. Hatta en çok talep gören birimlerimiz Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Temizlik İşleri, Kültür Sosyal İşler, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlükleri şeklinde bilgi verdi. 
NASIL KULLANILIYOR?
Herhangi bir sorunla karşılaşan vatandaşın belediyeye gelmeden telefon ya da bilgisayar aracılığı ile www.mezitli.bel.tr adresinden "Halk Masası" bölümüne giriş yapması gerekiyor. Açılan sayfada "Talep/Öneri - Şikayet" butonunu tıklayarak kişisel bilgileri ile talep/öneri veya şikayetini girdikten sonra dilerse belge ya da fotoğraf ekleyebiliyor. Gönderinin onaylanmasının ardından vatandaşın telefonuna, talebin ya da şikayetin alındığına ilişkin sms gönderilerek, takip numarası ile yaşanılan sıkıntıyla ilgili gelişmeleri takip edebileceği bilgisi aktarılıyor.Öncelikli hedeflerinin Whatsapp İhbar Hattı, Sosyal Medya Hesapları ve yenileyerek hizmete geçirilen www.mezitli.bel.tr adresli belediye internet sitesi aracılığı ile ulaşan talep ve şikayetlerin hızlı bir şekilde çözüme ulaşması olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Artık teknolojiyi yaşamımızın tüm evrelerinde aktif olarak kullanıyoruz. Mezitli Belediyesi olarak teknolojinin sağladığı bu avantajları hizmet alanlarımızda kullanmak istedik. Hizmete giren sistem ile Mezitli’de yaşayan vatandaşlarımız Belediye Hizmet Binamıza gelmeden, telefonla ya da internet üzerinden sorunlarını aktararak çözüme ulaşabiliyorlar. 4 aydır yoğun olarak kullanılan bu sistem vatandaşlarımızdan da büyük ilgi gördü. Bu yöntemle sıkıntı yaşanan alanlar daha hızlı tespit edilebiliyor. Bu durum belediyemiz açısından da sorunun büyümeden çözülmesi bakımından büyük avantaj sağlıyor. Bu nedenle vatandaşlarımızı ‘Mezitli Halk Masası’ uygulamasını kullanmaya çağırıyorum” diye konuştu.