Onur Balcı
|
16 Temmuz 2022 Cumartesi
|
Mersin Ceride Haber
Tarsus Haberleri

Klimalar bir bardak çay içirmiyor

Tarsus Kültür evi eski adıyla Kubat Paşa Medresesi yeni restorasyonu ile yerli ve yabancı (şehir dışından gelenler dahil) turistlere açıldı. Tarsus'ta Makam olarak bilinen mevkide bulunan Tarsus Kültür evi, Danyal Aleyhisselam Kabri yanında ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Hatta devasa klimalar ile ziyarete gelen misafirler tertilmiyor desem yeridir. 

Ancak sorun şu ki bu klimalar Kültür evi misafirlerini soğuturken, Tarsuslu vatandaşları terletiyor. Neden mi? Klimalar, 40 yıldır köylünün ve şehirlinin uğrak yeri olan çay ocağının hemen yanına monte edilmiş. Evet. Tarsuslu vatandaşlarımız o devasa klimaların altında ter atıyor. Klimalardan çıkan sıcak hava vatandaşın yıllardır bir çay içimi uğradığı, gölgesine sığındığı çınar ağacının altında huzur vermiyor. Tabi klimaların sesi de ayrı bir haber konusu.

Oysa o çınar ağacının altı, yıllardır Tarsuslular için uğrak yeri olmuştur. Ortalama 40 yıllık mazisiyle köyden, kenar mahalleden veya şehrin içinden alış verişe gelen ya da bir bardak çay içmek isteyen yaşlılarımızın günlük olarak uğradığı bir buluşma ve hatırlaşma mekanıdır. Yaşlılarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Kültür evinin klimalarını Kültür evinin yanına değil de damına çıkaralım diyorum. Yapının damı klimalar için oldukça geniş ve uygun bir yer olarak gözümüze çarptı. Klimalar dama kaldırılırsa bence herkes rahat rahat bir bardak çay içebilir diyoruz.