Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mezitli Haberleri

Mezitli'de belediye destekli, Solinova Üretici Kadın Kooperatifi, ilçenin boş arsalarında ürettikleri ürünleri her çarşamba Mezitli Demokrasi Meydanı yanında bulunan Özgür Kafe önünde satışa sunuyor.
Hemen hemen her meslekten kadınların bir araya gelerek oluşturduğu kooperatifin ürünleri,  vatandaşın beğenisine sunuluyor.
Başkan Tarhan, “Biz belediye olarak üretici ile tüketiciyi buluşturan çok önemli çalışmalara imza atıyoruz. Bu konuda dünya genelinde birinciliklerimiz de var. Geçtiğimiz yıl da Fransa’da Milan Gıda Paktını imzalayarak uluslararası alanda bu çalışmalarımızı teminat altına aldık. Bu tür çalışmalara biz belediye olarak gereken desteği veriyoruz. Sivil toplum örgütlerinin de destek vermesi daha başarılı sonuçların ortaya çıkmasına vesile oluyor. Ülkemizin genelinde ağır kış şartları yaşanırken, Mersin’de böylesi güzel bir havayı değerlendirerek vatandaşlarımızla bu taze ve doğal ürünlerin buluşmasını sağlayan kooperatif üyelerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ederim.” diye konuştu.