Onur Balcı
|
6 Haziran 2021 Pazar
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Vicdanları yaralayan görüntüler (HAYDİ) polis ekipleri TARAFINDAN inceleme altına alındı. MOBESE görüntüleri ile olay teyit edilince zanlıya 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre para cezası kesildi. Zanlı 1033 TL para cezası alırken Masum, Kaşlı Geçici Hayvan Bakım evinde tedavi altına alındı.
Veteriner Hekim Mustafa Ersen Bebek, Masum için şunları söyledi:
HAYDİ polislerimiz bize tutanaklı bir şekilde teslim etti. Köpeğimiz elektrikli bisikletin arkasından sürüklenmiş, yaralar almış ve bu yaralar neticesinde nekrotik odaklarla deri lezyonları oluşmuş. Geldiğinde göğüs altında derin yaralanmalar vardı. Açık yara tedavileri uygulayarak köpeğimizi tedaviye başladık. Derilerin üzerlerinde nekrotik odaklar, tüylerinde dökülmeler ve göğüs altında derin yaralanmalar vardı. Açık yara tedavisi yaparak bu deri lezyonlarını sönümlemeye çalıştık” dedi. 

Veteriner Hekim Mustafa Ersen Bebek, vücudunda eski yara izlerine rastladığını yani daha öncede darbe aldığını beyan etti.
Ve ekledi.
"Daha önce de bazı açık yaraları varmış. Çünkü onlar kurumuş ve üzerinden vakit geçmiş yaralardı. Bu, ilk yaralanması değil. Bize getirildiğinde açık yaraları olduğu gibi kurumuş yaraları da olan ve daha öncesinde darbe almış bu can dostumuz".
Masum’u bir hafta rehabilitasyon sürecine soktuklarını ifade eden Bebek, “Masum, çok hiperaktif çıktı. İlk geldiğinde çok tedirgindi, insanlardan çok korkuyordu ama rehabilitasyon sürecimiz çok iyi neticelendi. Şu anda koşuyor, oynuyor hatta onun hızına yetişemiyoruz” diye konuştu.