Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Başkan Seçer, Mersin'in en önemli caddesi olan İstiklal Caddesini yenilemeyi düşündüğünü belirtti. Bu nedenle Cadde esnafı ile bir toplantı yaptı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan toplantıda yapılacak olan proje anlatıldı. Esnafın fikirleri ve görüşleri alındı.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, “Burası Mersinimizin kalbi. Mersin dediğimiz zaman akla gelen yerdi. Fakat gelinen noktada maalesef bunu esnafımız da söylüyor; markaların kaçtığı, esnafın kendini döndüremeyeceği bir konum haline gelmiş” dedi.
Tren istasyonu ile Özgür Çocuk Parkı arasında yaklaşık 1,3 km uzunluğundaki alanda; yol, kaldırım, kent mobilyası ve altyapı düzenlemesi yapılacak. Ulaşım Master Planı doğrultusunda ise cadde güzergahı tek yön olarak projelendirilecek. İstiklal Caddesi üzerindeki binalarda görüntü kirliliğine neden olan tabelalar düzenlenerek, klimaların dış üniteleri gizlenecek. Caddede ayrıca yeşil alanlar çoğaltılarak, bisiklet yolu yapılacak.
Proje alanının batısında yer alan yaklaşık 400 araçlık 2 katlı yeraltı otoparkı inşaatının çalışmaları ise devam ediyor. Yeraltı otoparkının üzerinin kent meydanı olarak tasarlandığı projede, Yenileme Alanı 1. Etap Avan Projelerinin Hazırlanması İşi kapsamında İstiklal Caddesi üzerinde yer alan ve Büyükşehir’e ait ek hizmet binaları deprem açısından riskli olduğu için yıkılarak, yerine çok amaçlı bina ve meydan yapılacak.