Onur Balcı
|
1 Temmuz 2022 Cuma
|
Mersin Ceride Haber
Akdeniz Haberleri

Gültak, muhtarlar beni terletti

Akdeniz belediye başkanı Mustafa Gültak, Kazanlı, Hürriyet ve Cumhuriyet mahallelerine ziyaretler gerçekleştirdi. Gültak, esnafla, muhtarlarla ve vatandaşlarla sohbet ederek yaptığı ve yapacağı projeleri anlattı. Ziyaretlere AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve mahalle muhtarları da eşlik etti.

Başkan Gültak, tüm meclis üyelerimize sesleniyorum dedi. 50 milyon Tl'lik borçlanma istedik, şayet istediğimiz bütçede kırpma olursa kabul etmeyeceğiz dedi. Başkan, sözlerine şöyle devam etti. Muhtarlar beni terletti, asfalt, kaldırım, yol hizmeti bekliyorlar. Borçlanma yetkisi verilir verilmez, Temmuz ortasından itibaren asfalt, yol, kaldırım hizmetlerine yeniden hız vereceğiz” dedi.

“Yılmaz Güney Gençlik Merkezi, yurt olarak da hizmet verecek” 

Bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Mersin’e gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile de konuyu görüştüğünü kaydeden Başkan Gültak, baştan sona yenilenen Yılmaz Güney Gençlik Merkezi’nin, 400 ila 500 kapasiteli kız öğrenci yurdu olarak da hizmet vermesi için gerekli çalışmaları başlattıklarını ifade etti. Başkan Gültak, “Üniversite kazanıp kentimize gelen, ancak yurt veya (kiralık) ev bulamayan kızlarımızın, memleketlerine geri dönmelerini istemiyoruz. Bu büyük hizmeti gençlerimize kazandıracak olmaktan dolayı mutluyuz” ifadelerini kullandı.