Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Göçmen’deki katlı kavşak ulaşıma açıldı

Göçmen'de bir süredir yapımı süren katlı kavşak çalışmaları sona erdi. Başkan Seçer ve Meral Seçer’in araçlarıyla kavşaktan geçiş yapmalarının ardından kavşak trafiğe açıldı. Göçmen’deki katlı kavşağın akıllı katlı kavşak olduğunu ifade eden Başkan Seçer, "Çünkü eğimi % 3-3,5 civarında. Bu önemli bir eğim oranı" dedi.

Başkan geçmişe dönük bir hatırlatma yaparak şunları söyledi, "Hatırlayacağınız gibi 8 Nisan 2019'da mazbata aldım. Belediye Başkanlığı görevine başladım arkadaşlarımla beraber. Kuvayı Milliye Kavşağı akamete uğramıştı, inşaat durmuştu, müteahhit bırakmıştı. Seçim öncesi sözüm vardı, ‘gelir gelmez katlı kavşağınızı bitireceğim’ diye ve o sözümüzde durduk. 8 Nisan ile 19 Mayıs arası o süre içerisinde katlı kavşağın yapımını tamamladık. İkinci katlı kavşağımız da Sevgi Katlı Kavşağı’dır. Onu da 87 günde tamamladık. Bugün trafiğe açtığımız Göçmen Katlı Kavşağı da 84 günde tamamlandı, dün akşam itibariyle. 8 Ocak’ta başlamıştık. Bugün 85’inci günü trafiğe açıyoruz ve bu 85 günün de 42 gününde hava muhalefeti, yani yağmur vardı. Bunu da göz önünde bulundurduğunuz zaman demek ki Mersin Büyükşehir Belediyesi daha etkin, daha efektif, daha çabuk hizmet yapan bir belediye haline geldi” diye konuştu.

Göçmen’deki katlı kavşağın Mersin’de ilk kez bisiklet yoluyla beraber tasarlanan katlı kavşak olduğunu da belirten Seçer, “Bugün trafiğe açtığımız Göçmen Katlı 
Kavşağı 84 günde tamamlandı. Bugün 85’inci günü, trafiğe açıyoruz ve bu 85 günün 42 gününde yağmur vardı. Mersin Büyükşehir Belediyesi daha etkin, efektif ve çabuk hizmet yapan bir belediye haline geldi” diye konuştu.

Başka Seçer, “Bu kavşağın Doğu-Batı aksı 755 metre. Kuzey-Güney aksı da 440 metre. Diğer taraftan kapalı kısım da 86 metre. Üzerinde manevra yapacak, dönüş yapacak araçlara da muazzam bir alan sağlıyor. O açıdan çok iyi oldu bu. Diğer taraftan bu katlı kavşak, akıllı katlı kavşak. Çünkü eğimi % 3-3,5 civarında. Bu önemli bir eğim oranı. Ayrıca, kapalı kısımdaki aydınlatmalar gün ışığıyla eş zamanlı olarak sensörler vasıtasıyla ayarlanabiliyor. O da çok önemli ve ilk bisiklet yoluyla beraber tasarlanan katlı kavşak bu. Bizim Kuzey-Güney aksında stadyum, sahil Adnan Menderes Bulvarı arasında 5 bin 700 metrelik bu güzergâhta bisiklet yolu var. Bu katlı kavşak o bisiklet yolunu birbirine bağlıyor” dedi.