Onur Balcı
|
8 Haziran 2022 Çarşamba
|
Mersin Ceride Haber
Gündem Haberleri

Fransa Ankara Büyükelçisi Mersin ve Tarsus'da ziyaretlerde bulundu

Fransa Ankara Büyükelçisi Herve Magro, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) Türkiye Direktörü Tanguy Denieul ile 9 kişilik ekonomi heyeti, önce başkan Seçer'i, sonra da Tarsus Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fuat Togo, Büyüleçiyi ve heyeti konuk etti. Alınan bilgiye göre Herve Magro ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) Türkiye Direktörü Tanguy Denieul ile 9 kişilik ekonomi heyeti MESKİ'nin üç önemli projesi için 39 milyon 15 bin Euro finansal destek sağlayacak. 

Fransız Kalkınma Ajansı’nın çalışmalarından da söz eden Magro, "Bunu da biraz konuşacağız. Benim için en önemli şeylerden birisi tam dediğiniz gibi görüşleriniz nedir, zorluklar nedir, iyi tarafları nedir ve nasıl bu projeleri birlikte yürütebiliriz? Onun için bugün Kalkınma Ajansı’nın müdürü burada. Şimdi kendisi çok önemli bir şey yaptı, İstanbul’dan Ankara’ya geldiler. Çünkü Müdürlük İstanbul’daydı, şimdi Ankara’da. Bu önemli bir şey, benim için çok önemli. Çünkü bana yakın, ama aynı zamanda böyle tüm makamlarla daha rahat çalışabilir. Fransız Kalkınma Ajansı’nın çok büyük bir payı var şimdi. Çünkü biliyorsunuz Türkiye Paris Anlaşması’nı onayladıktan sonra 3 milyar 200 milyon dolar bir fon imzaladık Dünya Bankası ve Alman Kalkınma Ajansı ile. Ve bu 3 milyar 200 milyon dolarlık fonun 800 milyon Euro’su Fransa’nın. Ama tabi bunu yapmak için Türk makamlarının bir satıcısı lazım. Bunun üzerinde çalışıyoruz şu anda. Çünkü bu fonlar projeler üzerine verilecek. Ama tabi aynı zamanda Fransız Kalkınma Ajansı ve bizim ticaret müşavirliği de bazı projelere direkt bir yardım yapabilirler. Tabi Avrupa Birliği fonlarıyla burada birkaç proje yürütülüyor aynı zamanda" dedi.

Herve Magro ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) Türkiye Direktörü Tanguy Denieul ile 9 kişilik ekonomi heyeti başkan Seçer'den sonra Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Tarsus ve bölge ekonomisi ile tarihi ve kültürel zenginliklerinin değerlendirildiği ziyarette ilişkilerin güçlendirilmesi ve işbirliği imkânları ele 
alındı. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fuat Togo, Fransa Ankara Büyükelçisi Herve Magro, Fransız Kalkınma Ajansı Türkiye Direktörü Tanguy Denieul ve beraberlerindeki ekonomi heyetini konuk etti.