Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Tarsus Haberleri

Tarsus Fahrettinpaşa Mahallesi'nde kadınlara yönelik başlatılan okuma yazma kursları sona erdi. Toplam 24 kursiyer mezun oldu.
30 ile 56 yaşlar arasında kadınlara yönelik olarak açılan okuma yazma kursları, Başkan Bozdoğan'dan sertifikasını aldı. Başkan Bozdoğan
kursiyer bayanlara çiçek takdim etti.

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘’OKUMANIN YAŞI YOKTUR’’

Eğitime verilen her desteğin Türkiye'nin geleceğine yapılan yatırım olduğuna dikkat çeken Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,’’ Şu ana kadar hayata geçirdiğimiz en önemli çalışmalardan birisi de kadınlara yönelik başlattığımız okuma yazma seferberliği projesidir. Proje kapsamında yaşları 30’dan 56’ya kadar olan kadın kursiyerlerimiz, Fahrettinpaşa Mahallesi Uğur Mumcu Okuma salonumuzda okuma yazma eğitimi aldılar ve kısa sürede büyük yol kat ederek başarıyla okuma yazma sertifikası almaya hak kazandılar. Bizleri en çok mutlu eden olay ise 56 yaşındaki ablamızın büyük bir istekle eğitimini tamamlaması oldu. Tarsus’ta okuma yazma bilmeyen kadın kalmayacak diyerek çıktığımız bu yolda, okuma yazma kursundan bu dönemki ilk mezunlarımıza sertifikalarını takdim ettik. Okumanın yaşı yoktur, özellikle kadın ve gençlerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda kursumuz tüm hızıyla devam edecek. Kentimizde açacağımız kurslar sayesinde okuma yazma bilmeyen kadın kalmayacak. Kursiyerlerimizi bu başarı ve azimlerinden ötürü tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. İşbirliği yaptığımız Halk Eğitim Müdürlüğümüze de çok teşekkür ediyorum." dedi.