Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Erdemli Haberleri

Sepetler tek tek özenle hazırlanıyor, ailelerin de projeyi yürütenlerin de yüzü gülüyor. Mersin Erdemli’de dünyaya gelen her bebek için hayata geçirilen  ‘Hoş Geldin Bebek’ projesi ailelerin yüzünü güldürüyor.

Yaklaşık on yıl önce Erdemli Belediyesi tarafından hayata geçirilen, “Hoş Geldin Bebek Projesi” hayata gelen bireyler için atılan ilk adım. Her bir yeni hazırlık ise yeni bir heyecan ve umudun yansıması. Yıllara rağmen kararlılıkla yürütülen projenin beş bininci çalışması için her zaman olduğu gibi hummalı bir çalışma yapıldı.

 Şampuandan bebek bezine, sabundan tırnak makasına, ıslak mendilden oyuncağa kadar bebekler için sepetler özenle hazırlandı. Anne Taksi ile yola düşen ekipler ise hamilelik süreci öncesi ve sonrasında, her adımda annelerin yanında yer alıyor.

Beş bininci bebeğin ilk misafiri ise Anne Taksi ekibi ile birlikte Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu oldu.  Ekiplerle birlikte heyecana ortak olunurken, yüzler de gülüyordu.

Sosyal belediyeciliğin gereği, hayatın her alanında halkın yanında olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ”Erdemlimiz hızla gelişiyor, hızla büyüyor, bu büyüklüğü nüfus oranında da taçlandırıyoruz. Şu anda Erdemlimizde doğan beş bininci bebeğin evindeyiz. Yaklaşık on yıl önce başlattığımız ‘Hoş Geldin Bebek’ kampanyamıza şu anda beş bininci bebeği karşılamak üzere ailenin evindeyiz. Bu birlikteliğe biz de bir nebze olsun katkı sunmak istiyoruz, ailemizin en mutlu gününde bebeklerinin doğduğu anda ailemizle birlikteyiz. Ben ailemizi tebrik ediyorum, anne babaları tebrik ediyorum. Daha nice sağlıklı, huzurlu, mutlu günler temenni ediyorum. İnşallah daha nice beş bininci bebeklere diyoruz. Kentimizde doğan her bebeğe biz hoş geldin diyoruz, dünyamıza ‘Hoş Geldin’ diyoruz. Onu belediyemizin hediyesiyle bebeğimizi karşılıyoruz. Zaten başlattığımız ‘Anne Taksi’ projesi ile birlikte annenin hamilelik sürecinden tutun doğumuna kadar, doğumundan sonra da bebeklere ‘Hoş Geldin’ demek üzere, 7’den 77’ye insanın doğumundan ölümüne kadar Erdemli Belediyesi olarak insanımızın hizmetindeyiz” diye konuştu.

“Aileler Bu Projeden Memnun”

‘Hoş Geldin Bebek’ projesi ile ailelerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Anne olmanın yanı sıra en güzel günlerinden, yanlarında olunmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden eden anne Özlem Subaşı, “Çok mutluyum, huzurluyum, ikinci bebeğimi kucağıma aldım bambaşka bir duygu. Allah isteyen herkese nasip etsin. İyi ki geldiniz hoş geldiniz, evime sefalar getirdiniz. Hediyeleriniz için de çok çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Anneler kadar babalarda heyecanlıydı.  Mutluluğunu ifade eden baba Ahmet Subaşı,” Mutlu ettiler bizi, bu mutluluğumuza ortak oldular sağ olsunlar. Kendilerinden Allah razı olsun, çok hoşumuza gitti beğendik, başkanımızdan Allah razı olsun” diye konuştu.

Öte yandan ‘Anne Taksi’, ‘Hoş Geldin Bebek’  projesinden faydalanmak isteyen aileler Erdemli Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ile irtibata geçebiliyor.