Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Erdemli Haberleri

Erdemli belediyesi, engelli çocuklar için donanmış spor tesisinde, çocuklara spor terapisi veriyor.
Kadın ve Aile Danışma Merkezi tarafından yürütülen, özel çocuklara spor terapisi çalışmalarına engelli çocuk aileleri yakın ilgi gösteriyor.
Çocuklar, merkezde tatem üzerinde hareket, minderden atlama ve bisiklet sürme gibi bir çok  şey yapabiliyor. Ayrıca talep edilirse, engelli taksi hizmetide veren belediye, ulaşımda da yardımcı oluyor.
Projeyle yakından takip eden ve sevginin gücüne dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Hayatın her alanında sevgi önemli. Sevmeden başarılı olmanız, sevmeden hizmet etmeniz, sevmeden insanlara dokunmanız mümkün değil. Çocuklarımıza sevgi ile yaklaşıyoruz. Onların gözlerinde ki ışık bizi gerçekten mutlu ediyor ve çocuklarımıza sevgi ile yaklaştığımız için yarınlarının daha da mükemmel olmasını garantisini kendilerinde görüyorlar. Diğer sosyal guruplara olduğu gibi özel çocuklarımıza da sevgi ve muhabbetle yaklaşıyoruz. Bu gün özel çocuklarımızla birlikteyiz. Onlar bizim göz bebeğimiz ve topluma kazandırılması gereken, kendi ayakları üzerine durmasını sağlamamız gereken değerlerimiz çocuklarımız. Bizim amacımız kentte yaşayan insanlarımızın yediden yetmişe herkesin mutlu, huzurlu ve hayatlarını mükemmel bir şekilde idame ettirmelerini sağlamak. Topluma kazandırılması gerekiyor bu çocuklarımızın. Biz eğiterek, hayata, geleceğe, topluma kazandırmak ve geleceğe en güzel bir şekilde hazırlamak gibi bir düşüncemiz var. Ve bu düşüncelerimizi fiiliyata geçiriyoruz” diye konuştu.