Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Erdemli Haberleri

Erdemli Belediyesi ile ve Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile "Aşı Ol Geleceğe Umut Ol" Projesi kapsamında Covid-19 aşısı olanlara aşure dağıtıldı.
Erdemli devlet hastanesi aşı polikliniğinde düzenlenen kampanyaya Erdemli Kaymakamı Avni Kula, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Selim Mirzaoğlu, Erdemli Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Erman Eker ve İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay ve sağlık çalışanları katıldı.
Programda, Erdemli İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay Kuran-ı Kerim okudu, birlikte dualara amin denildi. Duanın ardından Gazeteci Durhasan Şahin ve Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu dördüncü doz aşılarını kampanyaya destek olmak amacıyla oldular.
Erdemli Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Erman Eker, ”Elimizdeki en büyük silah ‘Aşı’. Aşı olmayanların ciddi sıkıntı çektiğini görüyoruz, yoğun bakımda yatan hastalarımızın genelinin aşısız olduğu görmekteyiz. Dolayısıyla aşı bizim için elimizdeki en büyük silah. Lütfen tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz. Aşı olanla aşı olmayan arasındaki farkı en iyi biz burada görüyoruz. Bu organizasyonunun yapılmasına emek harcayan başta Erdemli Kaymakamımız Avni Kula’ya, Erdemli Belediye Başkanımız Mükerrem Tollu ve beraberindeki heyetine çok teşekkür ediyorum”  diye konuştu.
Koronavirüs salgınına karşı topyekün bir mücadele verildiğine dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu,  “Erdemli Belediyesi olarak sağlık çalışanlarımız kadar olmasa da sizlerin gayret ve çabanıza bir nebze olsa katkı sunmak adına şehrimizin belli noktalarında vatandaşlarımızı aşılamaya gayret ediyoruz. Bu topyekün bir savaş, topyekün savaşta ancak birlik olursak beraber üstesinden gelebiliriz. Bu virüsten kurtulmanın tek çaresi elbette hijyen, sosyal mesafe ve maske. Bu önlemler de önemli ancak aşı olmak bu virüs için daha çok önemli” diye konuştu.