Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Erdemli Haberleri

Dron'lar havadan 10 bin kişilik kordonu görüntüledi

Çanakkale Zaferi’nin 107. yılı kutlamaları ülke genelinde olduğu gibi Mersin Erdemli ’de de coşkulu bir şekilde kutlandı. ‘Zafer ruhuyla yürüyoruz’ sloganıyla yapılan fener alayına ise 10 binin üzerinde vatandaş katıldı.

Erdemli Kaymakamlığı ve Erdemli Belediyesi iş birliği ile düzenlenen programa katılan binlerce kişinin buluşma adresi, Erdemli Cumhuriyet Meydanıydı. Atlı birliklerden, o günleri temsilen kıyafetleri giyen gençlere, gazilerimizden muhtarlara varıncaya kadar toplumun her kesiminden vatandaşlar programda bir araya geldi.

Saatler 19.15’i gösterdiğinde ise meşaleler yakıldı, Erdemli Belediyesi Kadın Mehteranlarının eşliğinde binlerce kişi fener alayı ile yürüdü.

Fener alayının varış noktası ise Akdeniz Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonuydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz için Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi. Ardından Erdemli Belediyesi Kent Orkestrası ve Kadın Mehteranı sahne aldı, öğrenciler zeybek oynadı. Sanatçı Mümin Sarıkaya söylediği şarkılarla hem duygulandırdı, hem de eğlendirdi.

Üzerinden yıllar geçse de aynı ruh ve heyecanla hareket edeceklerini vurgulayan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Bu aziz ve asil milletimizin tarihine baktığımızda, şanla dolu, şerefle dolu, övüneceğimiz, gurur duyacağımız bir tarihimiz var. Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi de Çanakkale’yi geçilmez kılan iki yüz elli üç bin şehidimize mal olan Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünde birlik ve beraberlik içerisinde yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Çanakkale destanı bizim birlik içerisinde beraberlik içerisinde olduğumuzda neleri yapabileceğimizin en güzel örneğini yansıtmaktadır. Kim ne yaparsa yapsın bu asil milletin, bu aziz milletin tarihini asla ve kat’a unutturmayacağız” diye konuştu.

Çanakkale ruhuna dikkat Erdemli Kaymakamı Avni Kula ise, “Çanakkale Türk tarihinde var olmakla, yok olmak arasında dönüm noktasıdır. Her türlü yokluğa, imkânsızlığa karşı iman gücüyle düşmanın teknolojisine karşı savaşılmış, iki yüz elli üç bin şehit verilmiş, vatan toprakları kanla sulanarak bize emanet edilmiştir” diye konuştu.

Programa, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu,  Erdemli Kaymakamı Avni Kula, Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Siyasi Parti temsilcileri, STK Temsilcileri, Oda Başkanları, gaziler, muhtarlar, basın mensupları ve binlerce vatandaş katıldı.

Öte yandan program, sanatçı Mümin Sarıkaya konseri ile sona erdi.