Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mezitli Haberleri

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, DMD hastaları için 64'üncü korkuluğu açtı. Açılışa
Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra dernek üyeleri, hasta aileleri, belediye meclis üyeleri, belediye çalışanları ve vatandaşlarda katıldı. Katılımcılar hep beraber zeytin ağacı dikkati.
DMD Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Sadık Çiftçi, “DMD Genetik geçişli bir kas hastalığıdır. Vücuttaki tüm çizgili kasları eritmesi nedeniyle insanın yaşamı boyunca çok büyük sorunlarla yüz yüze kalmasını sağlayan bir hastalıktır. Yaklaşık 3 bin 500 çocuktan birinde görülür ve insanları tekerlekli, sandalyeye mahkum eder” şeklinde bilgi verdi.
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise. “DMD rahatsızlığını sokağa çıkıp anket yapsak yüzde 1 bilen çıkacağını sanmıyorum. Demek ki öncelikle yapmamız gereken böyle bir hastalık olduğunu topluma anlatmamız gerekiyor. Bu etkinliğimizin amaçlarından birisi de bu.  Sosyal devlet anlamında sorunlar yaşadığımız için bir sahipsizlik ortaya çıkıyor. Eğer böyle bir hastalık var da biz bundan haberdar olmayacak öncelikle bu yöneticilerimizin bir eksikliği. O zaman iş belediyelere düşüyor. Klasik belediyecilik anlayışının dışına çıkarak ihtiyaç nerede ise o alana yönelmek gerekiyor. Pandemi ile bazı dersler aldık diye tahmin ediyorum. Artık bazı şeylerin değişmesi gerekiyor. Eski kavgaları bırakacağız. Önyargıları aşacağız Hangi parti olursa olsun sevgiyi ön plana almak gerekiyor. Hepimizin duyarlı olması gerekiyor. Umarım bizim bu çalışmamızla birlikte DMD hastalarının daha fazla farkına varırız ve bir şeyler yapmaya başlarız. Ben de yeni öğreniyorum ve öğrendikçe de bir şeyler yapmaya çalışıyorum” diye konuştu.