Onur Balcı
|
12 Haziran 2022 Pazar
|
Mersin Ceride Haber
Siyaset Haberleri

Cem Uzan dün akşam twetter sohbet odalarına girdi

Cem Uzan dün akşam Twitter sohbet odalarına girdi. Uzan'ın 21:30 gibi başlayan sohbetine yaklaşık olarak 6 bin kişi katıldı. Saat 23:30 gibi dinleyici sayısı 5 binlere düşmüştü. Uzan, bir çok konuya değindi. Soru sormak isteyenler sorularını sordu, Uzan ise yanıt verdi. Sorulan bazı soruları sizlerle paylaşmak istedim. Katılımcılardan biri gençlerle ilgili projeleriniz nedir? şeklinde bir soru sordu. Uzan, O kadar iddalıyım ve kararlıyım ki ben 5 yılda Avrupa Birliğine girmek gibi bir hayalim var. Siz gençlerde bunun alt başlıklarını kendi hayatınıza koyunuz dedi.

Bir başka soruyuda tesadüfen bir arkadaşım sordu. Covid aşıları ile ilgili fikirleriniz nedir? sorusuna: Türkiye'ye gelen Çin aşısı Sinovac'dır, fakat bu aşının ne 
olduğu ve içeriği belirsiz bir aşıdır dedi. Ben aşı konusunda Pfizer ve Alman aşısını yeterli buluyorum dedi. 

Parlamenter sisteme geri dönecek misiniz? sorusuna ise, bu mümkün değil dedi. Bu konuda gerekli çoğunluğu bulmak mümkün değildir, ayrıca göreve geldiğimizde batmış bir ekonomiyi ayağa kaldırmak için çaba safedeceğiz dedi. Ama şu yapılabilir, ilk dönemde Ak parti'den kalma tahribatı, ikinci dönemde ise şayet aday olursam büyük ihtimalle aday olmam, herkesin mutabık kalacağı bir sistemin oturtulması sağlanabilir dedi. Ayrıca İstanbul sözleşmesine geri döneceğiz dedi. Genel af vereceğimiz zamanda eli silah tutanlar ve kadına şiddet uygulayanlar bu aftan faydalanamayacak.