Onur Balcı
|
7 Haziran 2022 Salı
|
Mersin Ceride Haber
Erdemli Haberleri

Caretta Carettalar’ın üreme mevsimi geldi

Üreme mevsimi gelen Caretta Carettalar’ın sahile çıkmasıyla Erdemli belediyesinin Doğa Müfettişleri adını verdiği, çocuklardan oluşan temizlik timi sahilde detaylı birtemizlik  çalışması yaptı. Çocukların doğa hareketi olarak nitelendirdiği faaliyet kapsamında belediye Caretta carettalar’ın sahile çıktığı ve kum zambaklarının doğal yetişme alanı olan Erdemli Talat Göktepe Çamlığı ve Tabiat Parkı’nda kapsamlı bir temizlik çalışması yaptı. 

Eldivenleri takan doğa müfettişleri bir bir kumlar arasından başta plastik olmak üzere atıkları topladı, çöp torbalarını doldurdu. Erdemli Belediyesi Temizlik İşleri 
Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı çalışmada 25 kilometrelik sahil bandı aşamalı olarak temizledi.

Doğanın sadece insanlara ait olmadığını ifade eden Doğa Müfettişleri Proje Koordinatörü Kamil Boran, "Doğa sadece insanlara ait bir yer değildir. Tüm canlılara ait olan bir yerdir. Lütfen herkes bu bilinçle hareket etsin" diye konuştu.

Yapılan bu çalışmalarla, doğa adına umut olmayı hedeflediklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Akdeniz’de kum zambakları çiçek açıyorsa,  Caretta carettalar sahile çıkıyorsa, doğa adına umut var demektir. Caretta carettaların doğaya çıktığı bu süreçte, onlara temiz bir çevre, temiz bir doğa bırakmak adına doğa müfettişlerimizle birlikte, gençlerimizle birlikte sahillerimizi temizliyoruz" diye konuştu.