Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Tarsus Haberleri

Tarsus belediyesinin öncülüğünde şehrimize gelen Cengiz Küçükayvaz tiyatrosu 20 günü doldurdu. 20 günde 20 mahalle gezen ekip, 13 bin seyirci önüne çıktı.
Tarsus’ta Tiyatro Akşamları projesi Altaylılar, Hacıhamzalı, Gülek, Anıt, Öğretmenler, Yeşilyurt, Yeşil, Yenice, Fahrettinpaşa, Atalar, Yeşiltepe, Şahin, Reşadiye, Gazipaşa, Mithatpaşa, Barbaros, Yenimahalle, Çakırlı mahallelerinde yapıldıktan sonra Kırklarsırtı mahallesinde final yaptı.
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Tarsus tarih boyunca kültür ve medeniyetin merkezlerinden biri olmuştur. Bizler Tarsus halkının sanatsever olduğunu ve özellikle pandemi sürecinde bu tarz etkinliklere hasret kaldığını biliyoruz. Bu amaçla düzenlediğimiz tiyatro akşamları etkinliğimiz ile binlerce Tarsusluya unutulmaz anlar yaşattık. Bu etkinlikte beni en çok etkileyen ve mutlu eden şey hayatında ilk kez tiyatro seyretme imkanına kavuşmuş olan vatandaşlarımızın mutluluğudur. “71 yaşındayım hayatımda ilk defa Gülek’te tiyatro seyrediyorum” diyen amcamızın mutluluğu benim en büyük mutluluk kaynağımdır. Tarsus Belediyesi olarak Tarsus halkına ilkleri yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.