Onur Balcı
|
20 Temmuz 2022 Çarşamba
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Büyükşehir Tarsus ve Çamlıyayla'da verilen tarım destekleri için tören yaptı

Mersin büyükşehir belediyesi tarımsal destek projesi kapsamında Tarsus ve Çamlıyayla ilçelerinde dağıtım yaptı. Çiftçiye verilen teçhizat ve destekler için tören düzenlendi. Törene Başkan Vahap Seçer'de katıldı.  

Tarsus Mezbahanesi’nde düzenlenen törende, Tarsuslu 15 ve Çamlıyaylalı 2 yetiştirici olmak üzere, toplam 17 yetiştiriciye 25’er adet küçükbaş hayvan ve yemleri teslim edildi. Törende Tarsus Dedeler Kooperatifi, Tarsus Sayköy Sulama Kooperatifi, Tarsus Ulaş Mahallesi Sulama Kooperatifi ve Tarsus Taşçılı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne 1’er adet olmak üzere toplam 4 tane üzüm sıkma makinesi dağıtılırken; Tarsus’ta 20 mahalle, Çamlıyayla’da ise 5 mahalleye toplamda 25 adet hamur yoğurma makine desteği verildi. 

Tarımsal üretimin büyük önem taşıdığını belirten Başkan Seçer, “Tarım hayatın ta kendisi. Çünkü gıda olmazsa yaşam olmaz” dedi. Seçer, 3 yıl önce başlattıkları ‘Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi’ kapsamında en son 17 üreticiye dağıtılan küçükbaş hayvanlarla birlikte, Tarsus ve Çamlıyayla hattında 50 yeni işletme kurdukları bilgisini paylaştı. Ayrıca Seçer, “Proje başladığında küçükbaş hayvan verdiğimiz üreticilerden bu yıl 527 hayvan geldi. Toplamda da şu ana kadar 2 bin 220 yeni doğum olmuş” ifadelerini kullandı.

 “Tarım hayatın ta kendisi. Çünkü gıda olmazsa yaşam olmaz”

Üreticilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Vahap Seçer, “Tarım hayatın ta kendisi. Çünkü gıda olmazsa yaşam olmaz. Mutlaka üreteceğiz, üretimi yapacak olan da üretici. Ancak, devletin kurumları da üreticiyi destekleyecek. Bu dünyanın her tarafında böyledir” dedi.  

Devletin tarımı, dengeyi kurmak için desteklemesi gerektiğini söyleyen Başkan Seçer, “Yoksa üretim ve ekonomi olmaz. Türkiye’de her 4 kişiden biri tarımda çalışıyor. Bu insan tarımda çalışmayı bırakırsa boşta kalacak. Dolayısıyla iş bulamayan, evine aş götüremeyen insan da toplum için potansiyel bir sorun oluşturacaktır. Yani sosyal mesele, toplumsal bir mesele” diye konuştu.