Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Mersin bu kış çok yoğun bir şekilde kar yağışı aldı. İl genelinde yoğun kar yağışından dolayı yüksek kesimlerde hem vatandaş hem de çalışan ekipler çok zorlu zamanlar geçirdi. Bir çok tehlike atlatıldı. Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı gerçekten bu zor zamanlarda yorulmak ve dinlemek nedir bilmeden takdire şayan bir çalışma sergiledi. Gerektiğinde canlarını dahi tehlikeye atarak yardıma ihtiyaç duyulan bölgelere ulaştılar. Hatta bazı görevlilerin 15 gün boyunca evilerine gitmediğini, bölgeden ayrılamadığını biliyoruz.

Köprü Çökmeden Fark Edildi

Çamlıyayla’nın Körmenlik ile Kisecik Mahalleri arasında yer alan ve özellikle yaz aylarında sıklıkla kullanılan Cehennemderesi Kisecik Kanyonu üzerindeki köprü ayaklarında aşırı yağış ve karların erimesi sonucunda yükselen su debisi nedeniyle aşınma oluştu.
Bu durumu son anda fark eden ekipler, olası bir felaketin önüne geçti. Şayet bu durum fark edilmeseydi, aşınan bacakta insanlar ya da araçların olduğu bir zamanda çökme yaşansaydı Allah muhafaza bir felaket kaçınılmaz olurdu.
Durumu fark eden ekipler, kamyonlarla kayalar taşıyarak köprünün ayaklarına destek verdi. Taştan bir duvar yaparak aşınmanın önüne geçti. Köprü eskisinden de iyi oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Sayın Zeki Aksoy Bey'e bu titiz ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. 
Aynı ruhu ekibine de verdiği için ayrıca teşekkür ederim. Zeki Aksoy ve ekibi bu motivasyon ile daha çok iş çıkaracak gibi görünüyor. Bürokraside böyle insanlara her zaman ihtiyacımız var. Sevgi ve muhabbetle kalın...
 

haber resmi