Onur Balcı
|
29 Ekim 2022 Cumartesi
|
Mersin Ceride Haber
Yenişehir Haberleri

Başkan Özyiğit sevgi seline tutuldu

Yenişehir belediye başkanı Abdullah Özyiğit, Göçmen'de açılışını yaptığı balık pazarı sonrası Cnr kitap fuarını ziyaret etti. Araçtan iner inmez halkın odağı olan başkan Özyiğit, fuarda konuşma yapacak olan 27. dönem Chp milletvekili Yıldırım Kaya'nın masasına tahmini yarım saatte ulaştı. Başkan Özyiğit'i gören Mersinliler fotoğraf çektirmek için neredeyse kuyruk oluşturdu. Kimi derdini anlattı, kimi fotoğraf çektirdi. Özyiğit, herkesi samimiyetle dinledi, notlar aldırdı. 

Cumhuriyet sempozyumu veren Yıldırım Kaya, Başkan Özyiğit ile ilgili şöyle bir hatıra anlattı. Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Şelçuk bey'e Yenişehir'de Başkan Özyiğit'in çalışmalarını anlattım. Yenişehir'de gerçekleşen Erken Çocukluk Gelişimi projesini bir görmelisiniz dedim. Sayın Bakan da Mersin ziyareti esnasında bu projeyi kapsamlı bir şekilde incelemiş, ve beni bizzat arayarak Sayın Yıldırım, "benim hayal bile edemeyeceğim bir proje gerçekleştirmişsiniz. Projenizin içeriği, gereken bina temini ve diğer tüm hususlar inanılmaz güzeldi. Çok beğendim." şeklinde bir geri dönüş aldığını sayın Yıldırım Kaya dinleyicilere ifade etti. 

Bizde biliyoruz ki bu proje Unesco gibi ya da ülkemizde faaliyet gösteren daha bir çok üniversite ve diğer ilgili kurumlar ve uzmanları tarafından defalarca incelendi. Gerçekten Başkan Özyiğit'in bu projesi inceleyen herkesi etkiledi ve ilgilenenlere ilham kaynağı oldu.

Başkan Yenişehir'de bu ve bunun gibi daha birçok projeye imzasını attı. Hem kendi görev süresince hem de ileriki dönemler için harika bir zemin hazırladı diyebilirim.  

haber resmi