Onur Balcı
|
19 Temmuz 2022 Salı
|
Mersin Ceride Haber
Yenişehir Haberleri

Balık severler Yenişehir'i bir ziyaret etmeli

Yenişehir Belediyesi Göçmen Balık Pazarı’nın inşaatı tamamlandı

Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından vatandaşların taze ve uygun fiyata balık alabilmesi amacıyla Eğriçam Mahallesi’nde yapılan Yenişehir Belediyesi Göçmen Balık Pazarı’nın inşaatı tamamlandı. 1108 metrekarelik alan üzerinde inşa edilen ve içerisinde 11 balıkçı dükkânın yanı sıra pişirim alanı, manav ve kafeteryanın da yer alacağı balık pazarı kısa sürede hizmete açılacak.

Mersin Yenişehir Belediyesinin ilçe genelinde yapacağı balık pazarlarının ilki olan Göçmen Balık Pazarı’nda sona gelindi. İnşattı tamamlanan balık pazarının çevre düzenlemeleri de başladı. Balıkçı dükkânları, pişirim alanı, manav ve kafeteryasıyla Yenişehir halkına hizmet verecek Göçmen Balık Pazarı’ndan sonra Yenişehir Belediyesi, Hürriyet Mahallesi’nde de yeni bir balık pazara yapacak.

Eylül ayında hizmete açılacak

Vatandaşların taze balığa ve uygun fiyatlarla ulaşmaları için bu hizmetin önemli olduğuna dikkat çeken Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Şubat ayının sonunda temelini attığımız Göçmen Balık Pazarımızın inşaatını tamamladık. Eylül ayında yeni balık sezonu ile birlikte burayı hizmete açmış olacağız. Hijyenik ve modern bir pazarda hemşehrilerimize taze ve ucuz balık sunmayı hedefliyoruz. Hürriyet Mahallemizde bulunan dere boyu semt pazarımızınız hemen bitişiğinde de ikinci balık pazarımızın yapımına başlayacağız. Onu da kısa sürede tamamlayarak hizmete açacağız. Balık pazarları hem esnaflarımız hem de hemşehrilerimiz için iyi olacak. Halkımızın besin değeri çok yüksek olan deniz ürünlerine uygun fiyatlarla ulaşmalarını istiyoruz.” diye konuştu.