Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Akdeniz Haberleri

Akdeniz belediyesi, Ocak ayı ilk birleşimini yaptı. Yoklama ve İstiklal Marşından sonra maddelere geçildi.
Başkan Gültak, muhtarlık binalarının elektrik, su ve doğal gaz gibi bir çok kalemini belediye olarak ödenmesi yönünde meclise bir sunum yaptı. Meclis ilgili maddeyi kabul gördü.
İlçe sınırları içerisinde bulunan tüm muhtarlık binalarının elektrik, su, internet, telefon ve benzeri gider faturalarının, toplamda 500,00 (beş yüz) Türk Lirası’na kadar olan kısmının Akdeniz Belediye bütçesinden ayni olarak ödenmesi karara bağlandı. Bu maddeden 65 mahalle muhtarlık binası faydalanabilecek.
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; “Muhtarlarımıza elektrik, su, telefon, internet ve doğalgaz gibi faturalarının karşılığı olarak aylık 500 lira ‘ayni’ destek vereceğiz. Muhtarlarımızın şahsına ait faturaları değil, muhtarlık binası adına faturaları ödeyeceğiz. Dükkân veya ev faturaları da değil elbette. Çünkü kimi zaman farklı faturalar da karşımıza çıkabiliyor. Muhtarlarımız, muhtarlık binasının çeşitli faturalarını ibraz ettikleri takdirde, Akdeniz Belediyesi olarak aylık maksimum 500 liraya kadar ayni destek vereceğiz” diye konuştu.