Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Toroslar Haberleri

Avrupa Etkinlik Haftası belediye personelleri içinde masa tenisi ve dart turnuvaları ile başlayan hareketli saatler, Toroslar'da eğitim gören öğrencilerle devam etti. Öğrenciler, uzman eğitmen eşliğinde "Bisiklet Sürüş Eğitimi" aldı.
Belediye, Arabasız Gün etkinliği için Demirtaş Mahallesi'ni trafiğe kapattı, çocukları ve mahalle sakinlerini birçok sportif ve eğlenceli etkinliklerle buluşturdu. Kişileri bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarının kullanılmasına teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinlik, özellikle çok yoğun ilgi gördü.
TORTEK atölyeleri, halk oyunları, tenis, basketbol, cimnastik, paten, kaykay, ilizyon gösterisi gibi birçok aktivitenin yer aldığı etkinlikte, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, çocukların sevgi gösterileriyle karşılandı.
Ayrıca, Yeniköy Mahallesi'nden başlayıp Aladağ Mahallesi Kızılgeçit Köprüsü'nde düzenlenen bisiklet sürüş ve yürüyüş turlarına katılım göz doldurdu. 
Çağdaşkent ise 6 dalda yapılan yarışmalar katılımcılara keyifli saatler yaşattı. Dereceye girenlere kupa ve madalya verildi. 
Otizmli ve engelli bireyler ile biraraya gelen ATSIZ Afşın, Özel bireylerin sağlıklı yaşamlarına katkı sunmak ve gelişimlerini desteklemek için  spor yapmalarına önem veriyor ve bu konuda onları destekliyoruz. Onların gülen yüzü her şeye değer" ifadelerinde bulundu.