Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Yenişehir Haberleri

Başkan Özyiğit, yapımı tamamlanan Aktif Yaşam Merkezini bir yıl için üniversiteli öğrenciler için misafirhane yapma kararı aldı. 400 öğrenci kapasiteli merkez bu yıl öğrenci evi olarak hizmet verecek.
Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdunu ziyaret etti. Başkan Özyiğit, burada kayıt yapmak için gelen fakat kontenjanların dolu olması nedeniyle yedeğe alınan üniversite öğrencileri ve aileleri ile görüştü.  Şikayetleri dinleyince Aktif Yaşam Merkezini öğrenci evi yapma kararı aldı. 
Başkan Özyiğit, 78 adet 2+1, 18 adet 1+1 daireden oluşan merkezde 1 yıl boyunca 400 üniversite öğrencisini misafir edeceklerini dile getirdi. Yenişehir Belediyesinin geçtiğimiz hafta açtığı 318 kişilik Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdunun kontenjanları 48 saatte dolmuştu.
Başkan Abdullah Özyiğit, “Yenişehir’de bulunan bir devlet ve bir vakıf üniversitesinde toplamda yaklaşık 50 bin öğrenci eğitim görüyor. Çocuklarımıza burada ev sahipliği yapmak konusunda daha önce bir girişimde bulunduk ve 318 kişilik erkek öğrenci yurdumuzu hizmete açtık. Aslında geçtiğimiz yıl yurdumuzu tamamlamıştık. Ama pandemi nedeniyle okullar kapalı kaldı, böyle olunca orayı bir yıl boyunca sağlık çalışanlarımıza ayırdık. Geçtiğimiz hafta açtığımız yurdumuz sadece 48 saatte tamamen doldu. Bugün oraya gelen üniversite öğrencilerimiz ve aileleri ile görüştüm ve maalesef 3 gencimiz geceyi sahilde geçirdiklerini söylediler. Şimdi onları aldık, misafir ediyoruz. Diğer aileler de ev kiralarının çok yüksek olduğunu ve yurt bulamadıklarını dile getirdiler. Çok üzgünüz, elimizden geleni yapacağız. Geçen yıl kısa sürede nasıl sağlık çalışanlarımız için o yurdumuzu hazırladıysak şimdi de burayı 1 yıl boyunca üniversite öğrencileri için hazırlayacağız.  1 haftayı bulmadan burayı tamamlayacağız. Okullar aktif olarak eğitime başladığında tesisimizi hazırlamış olacağız.” dedi.